SUĐENJE U OSIJEKU

UBOJICA SE RASPLAKAO NA IZRICANJU PRESUDE! Izudarao je suprugu sjekirom po glavi: ‘To je bilo jače od mene…’

Uplakan, vidno potresen 57-godišnji Đuro Balog, koji je proljetos ubio svoju tri godine mlađu suprugu Nevenku, saslušao je danas presudu na Županijskom sudu u Osijeku kojom je osuđen na 15 godina zatvora.

Proglašen je krivim zbog teškog ubojstva počinjenog na podmukao način.

Kobna svađa među supružnicima izbila je 20. ožujka u večernjim satima. Inače nasilni Balog, koji se sa suprugom, kako su svjedočili susjedi, često svađao, i te je večeri nasrnuo na ženu. No, sin ga je uspio primiriti pa je Nevenka otišla spavati. Međutim, Balog nije odustajao od svoje namjere da se s njom obračuna. Pričekao je da zaspi te ju tada napao sjekirom. Dok je ležala u krevetu, nemoćna da se obrani, izudarao ju je po glavi i nanio joj prijelom lubanje.

Godima bio nasilan prema supruzi

Udarcima joj je slomio i više kostiju lica, a ozljedama je podlegla mjesec dana kasnije.

Prema optužnici, Balog je na ženu bio ljutit jer cijelo poslijepodne nije bila kod kuće. Kad je konačno došla počeo ju je vrijeđati, a kako je svađa bila glasna sin, koji je živio u istoj kući, tražio je da se smire.

Đuro Balog

Ubio ženu i zapalio cigaretu

“Čuli smo kako joj govori ‘kurvo, smrdiš, svima ću reći da si Srpkinja’,” svjedočio je danas Balogov sin Mario, koji je nedugo nakon toga čuo i dva snažna udarca sjekirom.

Uspio je provaliti u spavaću sobu roditelja u kojoj je otac stajao sa sjekirom. Odvukao je oca u kuhinju, a ovaj je sjeo i samo zapalio cigaretu.

“Ja i supruga pokušali smo pomoći majci”, prisjetio se Mario Balog.

PTSP i amnezija

Prema njegovim riječima, roditelji su se godinama svađali. Đuro je često prijetio puškom ili plinskom bocom, a supruga je kroz prozor znala bježati od njega.

Branio se da je sve to posljedica PTSP-a, no obitelj tvrdi da se i prije rata čudno ponašao.

“Nešto je bilo jače od mene”, rekao je sudskom vijeću dodajući kako se ne sjeća svih događaja te kobne noći.

Povratak na Net.hr