KLASIČNA SAČEKUŠA

UBOJICA U VLASNIKA ZAGREBAČKOG NOĆNOG KLUBA SASUO PET HITACA: ‘Priznajem, likvidirao sam ga…’

Obrana će i u ovom slučaju isticati zdravstvene probleme kao jedan od razloga ovog brutalnog ubojstva.

Likvidaciju Stipana Ivića, vlasnika noćnog kluba Element, kojeg je satima vrebao prije nego što je u njega ispucao pet metaka, priznao je danas na sudu optuženi Mirko Marić. Iako se očekivalo da će Marić, koji je još tijekom istrage priznao ubojstvo, iznijeti i pred sudskom vijećem svoju verziju događaja, odlučio je obranu dati na kraju dokaznog postupka.

Priznao ubojstvo

‘Priznajem, ubio sam Stipana Ivića, obranu ću iznijeti na kraju’, kratko je rekao Marić, dok je njegov odvjetnik Velimir Došen u uvodnom govoru najavio da će okolnosno objasniti zašto je to počinio. Branitelj je tek dao naslutiti kako je moguće da su i zdravstveni razlozi utjecali na Marićevo ponašanje. Naime, kako boluje od dijabetesa Marić je u vrijeme ubojstva imao razinu šećera u krvi 9,1, što je prema braniteljevim riječima imalo posljedice na njegov psihičko stanje.

 

‘Ova razina šećera utječe i na ubrojivost bolesne osobe’, naglasio je odvjetnik Došen i dodao: ‘Smatram da je tijekom kombiniranog toksikološko-psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja napravljen propust. Vještaci su trebali utvrditi u kojoj je mjeri šećer utjecao na njegovo psihičko stanje jer je uzimao i alkohol i drogu’. Branitelj je zato najavio da će u nastavku procesa dokazati kako na strani njegova klijenta postoje mnoge olakotne okolosti. One će, uvjeren je, utjecati i na blažu kaznu.

Umro 8 dana nakon pucnjave

Prema optužnici, Marić je 7. svibnja 2017. u 2.53 sati  pucao u Ivića ispred noćnog kluba Element u Cesarićevoj u Zagrebu. Ozljedama glave Ivić je podlegao 15. svibnja u bolnici Sestara milosrdnica.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr