SVIREPO UBOJSTVO

UBOJICA OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA IPAK NEĆE DOBITI UVJETNI OTPUST: Sud ga odobrio, ali DORH je ipak uložio žalbu

Vrhovni je sud utvrdio da je neizdržani dio kazne od preko šest godina prevelik te da kod osuđenika postoji velik rizik od povratka kriminalu

Vrhovni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjskog rješenja Županijskog suda kojim je odobren uvjetni otpust 41-godišnjem Igoru K. koji trenutno izdržava 20-godišnju kaznu zatvora zbog počinjenja teškog ubojstva, javlja Varaždinski.

Osuđen je jer je 2006. u stanu u Krajiškoj ulici u Zagrebu s čak 36 uboda odvijačem ubio 60-godišjeg Borisa Travicu.

Odslužio je 13.5 od 20 godina, Županijski sud mu je odobrio uvjetni otpust, a DORH je na to uložio žalbu. Stručne službe Kaznionice u Lepoglavi predložile su da mu se uvjetni otpust ne odobri jer pojedinačni program izvršavanja kazne zatvora nije okončan. U kaznionici također smatraju da je značajna vjerojatnost da će Igor K. ponovno ogresti u kriminal.

Vrhovni je sud utvrdio da je neizdržani dio kazne od preko šest godina prevelik te da kod osuđenika postoji velik rizik od povratka kriminalu. Smatraju kako odobravanje uvjetnog otputa nije opravdano ni sa stanovišta ostvarivanja ciljeva opće prevencije počinjenja kaznenih djela.

Povratak na Net.hr