ISPOVIJEST OCA UBOJICE

UBIJENI MLADIĆ KAO MALOLJETNIK IZNUDIO 100.000 KUNA: ‘Moj sin je miran, možda ga je Goran ucjenjivao’

Jučer je pokopan Goran Vidić, 18-godišnji mladić iz Splita koji je život izgubio tijekom sukoba s 18-godišnjim Karlom Gustavom koji ga je švicarskim nožićem ubo u srce. Vidić je pao na tlo i iskrvario pred splitskim hotelom Marjan.

STRAVIČNA NOĆ U SPLITU: Mladić (18) izboden nožem, umro na putu do bolnice, uhićene dvije osobe!

‘Jedan mladi život je izgubljen, a je li Goran bio dobar ili loš ja ne znam, niti to mogu niti to želim komentirati. Ne znam je li možda ucjenjivao mojeg sina, nisam nikad ranije čuo da ga Karlo spominje’, rekao je otac osumnjičenog za 24sata. Karlo se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u kojem će ostati mjesec dana. Prijatelj koji mu je pomogao u bijegu, tekućinom oprao i maramicom obrisao nož te ga odbacio u grmlje, osumnjičen je za pomaganje te pritvoren zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Ubijeni osuđen zbog iznude

Ubijeni Vidić je na Općinskom sudu u Splitu u travnju ove godine uvjetno osuđen na dvije godine zatvora zbog iznude stotine tisuća kuna od vršnjaka. U tome mu je pomogao prijatelj, koji je također dobio uvjetnu kaznu zatvora. Taj su zločin počinili još kao maloljetnici.

PROGOVORIO OTAC UBOJICE 18-GODIŠNJAKA: ‘On je dobar dečko, slučajno je zamahnuo nožićem’

‘Supruga i ja smo slomljeni, ne možemo ga još posjetiti. Čekamo da vidimo što se točno događalo jer ima više verzija iste priče. Ali ja znam svoje dijete. On je miran momak koji je živio za glazbu’, rekao je Krivec.

Osumnjičeni dosad nije imao problema sa zakonom

Gustav dosad nije imao problema sa zakonom, a njegov otac tvrdi da je izbjegavao incidente i problematična društva. Svirao je gitaru, bas gitaru i bubnjeve, s još dvojicom prijatelja osnovao je bend The Peace in Aachen. Sviraju progresivin rock, a sljedeće su godine planirali snimiti album. Pomoć im je obećao i Karlov otac, koji se inače bavi pjevanjem, skladanjem i aranžiranjem.

Policija je ispitala 15-ak mladih koji su se u subotu navečer okupili kraj zapuštenog hotela Marjan te svjedočili sukobu koji je završio tragedijom.

Povratak na Net.hr