OBITELJSKI NASILNICI

U ISTRI PRITVORENA DVOJICA MUŠKARACA: Godinama tukli djecu, maltretirali supruge i prijetili da će ih ubiti

Županijski sud u Puli obojici je obiteljskih nasilnika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja istog ili ošinjenja težeg kaznenog djela te zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

Proteklih dana u Istri je policija privela dvojicu muškaraca, jednog u dobi od 44., a drugog godinu dana mlađeg, osumnjičenih za obiteljsko nasilje, ali i druga kaznena djela s elementima nasilja te kaznena djela na štetu djece.

Prvi je na temelju prijave Policijske postaje Poreč ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, prijetnje i četiri kaznena djela povrede djetetovih prava, piše Glas Istre.

Jedanaest godina maltretirao djecu i ženu

Za njega se osnovano sumnja da je od 2010. godine do 1. travnja ove godine bio fizički nasilan prema svoje četvoro malodobne djece te ih vrijeđao i psovao te da je u nazočnosti svoje maloljetne djece od 1. lipnja 2015. pa do 1. travnja 2021. vrijeđao, omalovažavao i zastrašivao svoju suprugu te ju psovao i bio fizički nasilan prema njoj. Kada je supruga s malodobnom djecom otišla od njega, prijetio joj je putem telefona, a prijetnje nasiljem i ubojstvom uputio i putem djelatnika centra za socijalnu skrb.

Županijski sud u Puli odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti isto ili počiniti teže kazneno djelo te zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Fizički napao suprugu i šogora i prijetio im smrću

Drugi muškarac osumnjičen je da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji tri kaznena djela prijetnje i šest kaznenih djela povrede djetetovih prava. Osnovano se sumnja da je od početka 2019. pa do 1. travnja ove godine, u nazočnosti svoje petero maloljetne djece, vikao na svoju suprugu te ju vrijeđao, omalovažavao i prijetio joj, psovao je i bio fizički nasilan prema njoj i djeci. Postoji osnovana sumnja da je 1. travnja ove godine pred maloljetnom djecom, šogorom i šogoricom prijetio supruzi i omalovažavao ju, fizički ju napao, a potom je fizički napao i šogora koji ju je krenuo zaštititi, kao i da je prijetio supruzi, šogoru i šogorici da će ih sve ubiti.

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv 43–godišnjeg osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr