Nije joj bilo spasa

U DOMU ZDRAVLJA SIGET PRONAĐENA MRTVA ŽENA: Ležala je u liftu

U srijedu ujutro je u Domu zdravlja Siget u liftu pozlilo 78-godišnjoj pacijentici, koja je ondje i preminula. Smrti pacijentice svjedočili su drugi pacijenti koji su se u tom domu zdravlja zatekli nešto iza sedam sati ujutro. Portir doma zdravlja zvao je Hitnu pomoć dok je nesretna žena ležala na podu ispred lifta. Kad je došla Hitna, reanimirali su je, no bez uspjeha i žena je umrla.

Kako piše Večernji list, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – centar Antonija Balenović ispitala je što se dogodilo o čemu je dobila pisano izvješće. Prema podacima iz tog izvješća, u 7.20 sati je po medicinsku sestru i liječnicu u jednu ordinaciju došla spremačica jer je u liftu žena na podu bez svijesti. Liječnica i sestra otrčale su do lifta i zatekle ženu u bočnom položaju u koji ju je stavio netko od okupljenih promatrača i utvrdile da žena ne diše i nema puls.

Liječnica ju je okrenula na leđa, izvadila donje zubalo i započela masažu srca, a jedna žena među okupljenima je rekla da dolazi Hitna pomoć. Potom je došla druga medicinska sestra koja je zamijenila doktoricu na masaži srca dok je ova otišla po defibrilator na portu.

Tada je došao tim Hitne pomoći i preuzeo reanimaciju tijekom koje je sestri i liječnici pristupio muškarac rekavši da je još jednoj ženi pozlilo u podrumu doma zdravlja, kod fizikalne terapije. Otišle su u podrum i preuzele pacijenticu koja je nakon obrade puštena kući, a u međuvremenu su liječnica i sestra doznale da je pacijentica kojoj su prije pomagale u liftu preminula. Kontaktirala ih je poslije i policija budući da su prve započele reanimaciju nesretne žene.

Ravnateljica Balenović žali zbog nesretnog ishoda po ovu pacijenticu, no osoblje doma zdravlja, kaže ova liječnica, postupilo je stručno i promptno. Još će jedanput napomenuti da u ovakvim vremenskim prilikama odnosno za ovako visokih temperatura stariji i kronični bolesnici moraju biti na posebnom oprezu, piše Večernji list.

Povratak na Net.hr