U padu aviona poginuli poduzetnik i studentica

U padu manjeg privatnog zrakoplova kod Rogotina, s lijeve strane Neretve poginulo je dvoje putnika, muškarac i žena. Kako se doznaje, zrakoplov koji se srušio bio je kućne izrade. A deatalji nesreće se još uvijek istražuju.

Županijski centar Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dubrovnik dojavu o padu zrakoplova primio je jutros, a obaviještena je i Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova. Više o nesreći, rekla je glasnogovornica dubrovačko neretvanske policije Marija Gjenero.

”Jutros oko 8 i 45 sati zaprimljena je dojava Centra 112 o padu manjeg zrakoplova južno od mosta u Rogotinu, s lijeve strane Neretve. U zrakoplovu su se nalazile dvije osobe koje su smrtno stradale”, rekla je Gjenero, a inspektor za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović potvrdio je da je pao ultralaki hidroavion.

”To je samogradnja, radi se o dvoje ljudi. Lokacija je Rogotinski most, a zrakoplov je pao na području doline Neretve u jednom nasadu mandarina, između Ploča i Brda Kozjak. Poginulo je dvoje ljudi, identitet muške osobe se zna, dok se identitet ženske osobe utvrđuje i to je sve zasada. Izaći ćemo na mjesto događaja”, rekao je Vodanović te dodao kako se radi o neregistriranom zrakoplovu.

Let nije bio prijavljen

”Pilot nije prijavio let Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe jer se radi o letenju u slobodnoj zoni, odnosno do 300 metara iznad zemlje i to u ovom slučaju nije trebao prijavljivati”, rekao je Vodanović.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list poginuli su S.V. , 57-godišnji poduzetnik iz Komina, te 23-godišnja M.B. iz Metkovića, studentica druge godine diplomskog studija aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti. Na preddiplomskom studiju bila je smjer civilni pilot, a ove je godine trebala diplomirati. Još nije potvrđeno tko je u trenutku nesreće upravljao avionom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr