DIVLJANJE NA AUTOCESTI

U BRODSKOJ BOLNICI POLICIJA ČUVA LJUDE OZLIJEĐENE U MISTERIOZNOJ NESREĆI: ‘Ne pokazuju želju da ustanu, ne znamo ni kojim jezikom govore’

Nakon jučerašnje prometne nereće na autocesti A3, kada vozač terenca stranih registracija nije želio poslušati zapovijed policije da se zaustavi nego je pokušao izgurati policijsko vozilo s autoceste, pri čemu je sletio u odvodni kanal, osobe koje su bile u terencu primljene su u bolnicu u Slavonskom Brodu. Radi se najvjerojatnije o migrantima, muškarcima starima od 20 do 35 godina.

U nesreći je ozlijeđeno ukupno 12 osoba, a četiri osobe su zadobile teže tjelesne ozljede, no ipak nitko nije u životnoj opasnosti.

Kako se radi najvjerojatnije o migrantima, zbrinuti su u posebnom krilu odjela bolnice, gdje ih čuva policija, piše Sbplus.

POLICIJA MU UPALILA ROTIRKE, ON IH POKUŠAO IZGURATI S CESTE: Terenac nakon potjere sletio u kanal

‘Svi ozlijeđeni su muškarci u dobi od 20 do 35 godina’

Svi se ozlijeđeni još uvijek u policiji vode kao nepoznate osobe, a nakon što stignu još neki nalazi, te će osobe biti predane policijskoj upravi, rekao je dr. Boris Hrčekovski, iz Službe za kirurške djelatnosti Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu. Dodaje da je većina ozlijeđenih bila pothlađena, dehidrirana i iscrpljena.

‘Kad su primljeni u bolesničku sobu nitko od njih nije pokazao želju ni da ustane. Svi su muškarci u dobi od 20 do 35 godina. Ne pokazuju želju za komuniciranjem. Teško se i sporazumijevamo. Ne znamo zapravo ni kojim jezikom govore’, kaže Hrečkovski za Sbplus.

Policija još utvrđuje njihov identitet

Policija smatra da su stradali strani državljani afroazijskog podrijetla.

‘Još uvijek utvrđujemo podrijetlo i identitet stradalih stranih državljana. U ovom incidentu djelatnici policije niti policijsko vozilo nisu stradali. Ono što za sada možemo potvrditi je da osobe dolaze iz više zemalja istočno od Hrvatske’, rekla je glasnogovornica brodsko-posavske policije Kata Nujić.

Oni koji zatraže azil bit će poslani u Centar za azilante, a drugi će biti vraćeni u zemlju iz koje su u Hrvatsku ušli, kada policija utvrdi radi li se o Srbiji ili BiH.

Povratak na Net.hr