LAVEŽOM DIGLA UZBUNU

TUŽNA PRIČA O HEROINI IZ NINA: Malena kujica spasila svoju obitelj od požara, ali onda to platila vlastitim životom

Pas je svojim lavežom upozorio ukućane na požar koji je prošlog vikenda progutao njihovu obiteljsku kuću

Zadarski vatrogasci zaprimili su dojavu o požaru u centru Nina u noći sa subote na nedjelju u 3.32 sata, javlja Antena Zadar.

Do njihovog dolaska na intervenciju, u prizemlju kuće obitelji Sonie Pijace Onclin, inače porijekom Belgijanke, odvijala se prava drama. Naime, kada je izbio požar, kujica Fifi nije jakim lavežom svih probudila i spasila im živote od trovanja.

Nekoliko sati kasnije ova četveronožna junakinja uginula je zbog trovanja ugljičnim monoksidom.

Kako je za Antenu Zadar ispričala njezina vlasnica, ne sluteći da će samo nekoliko sati kasnije požar progutati njihovu kuću, suprug i ona te su večeri otišli na spavanje oko 1 sat.

“Tu večer slavili smo mužev rođendan. Gosti su kod nas bili do 12 i 30, a i suprug i ja smo oko 1 legli. Ja sam zaspala odmah, a muž nekih pola sata kasnije. Čula sam da naša kujica Fifica laje, otvorila sam oči i osjetila miris zapaljene plastike. Ustala sam se i počela vikati, a ona se od straha uvukla ispod kreveta. Muž je skočio, probudili smo sina Patricka dok nam se drugi sin nije javljao. Mislila sam da je on zaspao na kauču, no srećom bio je vani s prijateljima. Istrčala sam na ulicu po pomoć, svi susjedi su izišli iz kuća i pokušavali nam pomoći, no ostala sam bez svega. Fifica, koja nas je lajanjem spasila, nedugo nakon toga je uginula od trovanja”, ispričala je Sonia.

Požar je prouzročio pregrijani produžni kabel koji je bio preopterećen priključcima.

Povratak na Net.hr