PODLA PODVALA

TUŽITELJSTVO U OSIJEKU PODIGLO OPTUŽNICE PROTIV 21 OSOBE: Prodavali su sintetsku marihuanu zapakiranu u ‘osvježivače zraka’

Osječko tužiteljstvo okrivljene tereti da su od 1. siječnja 2018. do 14. svibnja 2019. na području više hrvatskih gradova nabavljali tvari koje su propisom proglašene drogom, odnosno sintetsku marihuanu deklariranu kao osvježivač zraka

Zbog sumnje da su organizirali distribuciju i prodaju sintetskih kanabinoida, tzv. osvježivača zraka na bazi marihuane, osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 21 osobe, od kojih je za petoro zatražilo produljenje istražnog zatvora.

Osječko tužiteljstvo okrivljene tereti da su od 1. siječnja 2018. do 14. svibnja 2019. na području više hrvatskih gradova nabavljali tvari koje su propisom proglašene drogom, odnosno sintetsku marihuanu deklariranu kao osvježivač zraka.

POŠAST SE ŠIRI ZEMLJOM: Opasna sintetska droga koja kod tinejdžera izaziva psihozu stigla i na područje Rijeke

Četvero optuženih ostaje u pritvoru

Optuženi su da su organizirali mrežu posrednika radi daljnje prodaje preko tvrtki i fizičkih osoba, neistinito ih deklarirajući kao osvježivače prostora, te su posredovali u prodaji ovih tvari. U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv četvero optuženih zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te jednoga zbog opasnosti od bijega i od ponavljanja djela, što je i prihvaćeno.

Okrivljeni su uhićeni u svibnju ove godine nakon višemjesečne istrage kodnog naziva “Total”, u kojoj je sudjelovalo deset policijskih uprava, službenici PNUSKOK-a i Uprave kriminalističke policije. Osječko-baranjska policija tada je izvijestila kako je provedenim pretragama, na područjima svih policijskih uprava obuhvaćenim ovom akcijom, zaplijenjeno više kilograma sintetske droge, nekoliko kilograma hašiša. Pronađena je i veća količinu novca za koji se sumnja da potječe od od prodaje droge, te sastavljeni i pripremljeni laboratorij za proizvodnju marihuane.

POTRESNA ISPOVIJEST SLAVONCA (21) KOJI JE OD 14. PUŠIO OSVJEŽIVAČE ZRAKA: ‘Molio sam Boga da me to pusti ili da umrem’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr