A NIJE MU PRVI PUT

TUĐIM NOVCEM PLAĆAO RAČUNE PUNICI: Navodno je riječ o poznatom zagrebačkom odvjetniku; S računa skinuo oko 100.000 eura

Odvjetnik S. T. prijavljen je za novu novčanu prijevaru, ovog puta 89-godišnjaka s čijeg je računa skinuo oko 100.000 eura

Zagrebački policajci koji se bave gospodarskim kriminalom podnijeli su novu kaznenu prijavu protiv uglednog odvjetnika i aktivista Židovske općine, 73-godišnjeg S. T.. Terete ga da je od 2017. do 2019. dobio punomoć za raspolaganje novcem s računa 89-godišnjaka, s kojeg je na kraju skinuo oko 100.000 eura.

Plaćao račune punici

“Sumnja se da je od siječnja 2017. do rujna 2019. temeljem punomoći oštećenog, potpisane i ovjerene u banci u Zagrebu na Radničkoj cesti, a kojom je oštećeni kao vlasnik tekućeg računa opunomoćio 73-godišnjaka da neograničeno raspolaže sredstvima po tom računu, nakon primljenih uplata na ime prodanih dionica oštećenog i uplata državnog fonda proveo više neosnovanih isplata s navedenog računa na svoj račun. Isto je tako s tekućeg računa 89-godišnjaka provodio plaćanja raznim trgovačkim društvima za osobne potrebe i kupovinu razne opreme te je ujedno platio račun televizijske pristojbe za treću osobu. Također je s tog računa plaćao i troškove potrošnje struje te je na opisane načine s računa oštećenog proveo isplatu novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 761.404 kuna”, priopćila je zagrebačka policija u utorak.

DOBIO PUNOMOĆ NA RAČUN I ŠTO JE UČINIO? Potrošio više od 760.000 kuna za vlastite troškove, a plaćao i račune punici

Nije mu prvi put

Iako nisu naveli identitet osumnjičenika, već samo dob i državljanstvo, Jutarnji neslužbeno doznaje kako se radi upravo o S. T.. Uz to, policija je prijavu podnijela redovitim putem Općinskom državnom odvjetništvu, što znači da odvjetnik nije uhićen. No, ovo nije prvi takav slučaj koji se veže uz njega. U proteklih godinu i pol dana S. T. je policija u nekoliko navrata istraživala zbog novčanih prijevara, a u nekim je slučajevima podignuta optužnica.

Potomka ugledne hrvatske židovske obitelji, koja je u povratu od države dobila značajnu imovinu, Gabriela Kamnatnik prijavila je S. T. zbog prijevare i zloporabe povjerenja teškog 30 milijuna kuna. Tužiteljstvo o tome još nije odlučivalo, no prošle je godine u listopadu dobio optužnicu da je za 150.000 eura prevario Safeta Šarića zvanog Šargo. S. T. je ponudio proviziju Šariću da mu pronađe kupca za vilu na Tuškancu, koja je inače u vlasništvu Gabriele Kamnatnik. Nakon što je Šarić pristao, tražio je od njega 150.000 eura za uređenje vile, koje nikad nije vratio.

Odvjetnik S. T. sve optužbe odbacuje i tvrdi da nikog nije prevario.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr