PODIGNUTE OPTUŽNICE

TROJICA RAZBOJNIKA IZ OSIJEKA ČEKAJU SUĐENJE: Optuženi za ranjavanje zaštitara i krađu više od 770 tisuća kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv trojice razbojnika zbog pljačke i nanošenja ozljeda vatrenim oružjem protiv trojice razbojnika koji su u listopadu prošle godine orobili zaštitarsko vozilo i ukrali više od 770 tisuća kuna

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice razbojnika koji su u listopadu prošle godine između Koprivne i Hrastina presreli vozilo i iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara te opljačkali više od 770 tisuća kuna. Predloženo je da se svim okrivljenicima koje se tereti za pokušaj teškog ubojstva i razbojstvo produži istražni zatvor, izvijestilo je u srijedu to odvjetništvo.

Rafali po zaštitarima

Okrivljenici se terete da su se dogovorili usmrtiti dvojicu zaštitara zaštitarskog društva iz Slavonskog Broda te im oduzeti sve stvari i novac koji pronađu. Optuženi su da su 21. listopada 2019. na lokalnoj cesti između Koprivne i Hrastina, maskirani kapama “fantomkama” i naoružani automatskim vatrenim oružjem, presreli osobni automobil u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji.

Osnovano se sumnja da su iz vatrenog oružja rafalno pucali prema vozilu, pri čemu je 29-godišnji zaštitar – vozač teško ozlijeđen, a 42-godišnji zaštitar – suvozač lakše ozlijeđen. Nakon što su ih napali i zaustavili vozilo, okrivljenici su od zaštitara, prijeteći im automatskim oružjem, zatražili da im predaju mobitele i službene pištolje te kofer s novcem, što su oni u strahu za život i učinili.

Opasnost od bijega

Tereti ih se da su, nakon toga, zapovjedili zaštitarima da legnu licem prema tlu, a zatim su s mjesta razbojstva pobjegli osobnim automobilom. Državno odvjetništvo predložilo je da se trojici okrivljenika produži istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr