POLICIJA RAZOTKRILA UŽAS U ZAGREBU / Trojac prisilio djevojku na seksualno ropstvo: Iznajmili kuću u koju su slali klijente, iživljavali se na njoj, tukli je i prijetili

Sumnja se da su tri osobe od travnja do početka listopada ove godine, uz fizičku prisilu i prijetnje, ostvarili kontrolu nad 26-godišnjakinjom te ju natjerali na prostituciju

23.10.2021.
12:58
Matija Habljak / PIXSELL

Zagrebačka policija priopćila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom te dvojicom muškaraca u dobi od 42 i 39 godina zbog sumnje da su 26-godišnju djevojku pretvorili u seksualnu robinju.

Sumnja se da su od travnja do početka listopada ove godine, uz fizičku prisilu i prijetnje, ostvarili kontrolu nad 26-godišnjakinjom koja je u tom razdoblju bila blisko povezana s 42-godišnjakom te su je prisilili na prostituciju. Na takav su način osumnjičene osobe nad oštećenom uspostavili odnos sličan ropstvu, navode u policiji.

Iz straha pristala na prostituciju

Sumnja se da je 42-godišnjak prijetnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem kao i zaključavanjem u kuće ili stanove na području Zagreba, prisiljavao 26-godišnjakinju na pružanje seksualnih usluga uz novčanu naknadu, što je ona iz straha za svoj život i radila.

Također se sumnja da je 42-godišnjak u dogovoru s 40-godišnjakinjom, od travnja do kolovoza ove godine, putem objavljenih oglasa pronalazio mušterije kojima je djevojka u unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelima u Zagrebu pružala seksualne usluge u zamjenu za novac koji je potom morala predati 42-godišnjaku i 40-godišnjakinji.

Iznajmili kuću i dovodili joj mušterije

Nadalje, 40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike spolnih usluga te ih upućivala 26-godišnjakinji koju bi poslala na razne adrese u Zagrebu. Također je povremeno, sumnja se, za prijevoz djevojke na prethodno dogovorene lokacije na kojima će pružiti seksualne usluge uz novčanu naknadu, angažirala osumnjičenog 39-godišnjaka koji ju je i prevozio prema prethodnom dogovoru s 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakom.

Sumnja se i da je 40-godišnjakinja u ime žrtve iznajmila jednu od kuća u Zagrebu u kojoj je pružala spolne usluge osobama koje bi joj ova poslala.

Kada se suprotstavila, istukli je

Tijekom ljeta 2021. godine osumnjičena 40-godišnjakinja je oštećenu pozvala u ugostiteljski objekt u Zagrebu, kako bi je prisilila na pružanje spolnih usluga te joj se 26-godišnjakinja suprotstavila. No, 40-godišnjakinja ju je verbalno i fizički napala što je kod osumnjičene izazvalo strah te je i dalje nastavila pružati spolne usluge uz novčanu naknadu dok su tako pribavljeni novac međusobno dijelili 40-godišnjakinja i 42-godišnjak.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali