DRAMA U SREDIŠTU GRADA

TRI OSOBE OZLIJEĐENE U VELIKOM POŽARU NA DOLCU! Vatrogasci: ‘U zadnji tren smo spasili zagrebačku tržnicu’

Tri osobe ozlijeđene su u velikom požaru koji je u noći s utorka na srijedu planuo u jednom skladištu na tržnici Dolac. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara.

Zagrebački vatrogasci rano jutros u posljednji su tren uspjeli spriječiti golemi požar koji je prijetio uništenjem tržnice Dolac, a u kojem su ozlijeđene tri osobe.

Dojavu o požaru na Dolcu vatrogasci su zaprimili u 2 sata i 29 minuta, a na teren su odmah izašli s trima vozilima i 14 djelatnika. Gorjelo je jedno od skladišta na tržnici veličine 400 metara četvornih, a izgorjelo je 15 metara četvornih tog prostora.

Prije vatrogasaca ne teren je izašla zaštitarska služba koja čuva skladište, a trojica zaštitara pritom su ozlijeđena jer su ušli u područje u kojem je bio veliki gusti dim. Svima im je pružena prva pomoć, nije bilo potrebe da budu zadržani na liječenju.

Ipak, na terenu je nastala golema šteta jer je zbog potrebne velike količine vode da se spriječi širenje požara dio vode procurio kroz otvor u podu u donji dio tržnice gdje se nalaze gajbe s mlijekom, suncobrani i hladnjaci koji su se prije toga rastopili od velike temperature.

Povratak na Net.hr