ŠTO MU JE DOŠLO?

TREĆI RADNIK HEP-A OD ŠOKA NIJE NI PRIMIJETIO DA KRVARI: Detalji slučaja napada bombom u Pakracu; ‘To je suludo i nedopustivo!’

Neki susjedi se čude strašnom činu svog susjeda, no drugi pak priznaju da je Milorad znao biti teške naravi

U Pakracu su u srijedu ozlijeđena trojica radnika HEP-a na koje je bačena eksplozivna naprava, a najteže stradali, kojem je jedan od gelera prodro u lubanjsku šupljinu a više njih u abdomen, dovezen je u KBC-Zagreb i trenutno je izvan životne opasnosti. Dvojica teže ozlijeđenih odmah su prevezena u pakračku bolnicu, a treći je pomoć zatražio naknadno. Svi su hospitalizirani.

Abdominalni kirurg KBC-a Zagreb dr. Željko Jelinčić rekao je za HTV da je pacijent, rođen 1968. godine, dovezen sa sumnjom na ozbiljne povrede glave. “Nakon evaluacije svih ozljeda, nađena su tri gelera u području glave, od kojih je jedan prodro u lubanjsku šupljinu, geler u području prsišta koji nije prodro u prsište, više gelera u području abdomena, trbuha, koji su povrijedili jetru i na više mjesta tanko crijevo, te mnoštvo gelera po nogama”,  rekao je Jelinčić. Izvijestio je da su sve ozljede zbrinute i da je pacijent trenutno izvan životne opasnosti te da slijede mjere intenzivnoga liječenja i praćenje pacijenta.

Dvojica ozlijeđenih, koji su hospitalizirani su u Pakracu, i dalje su stabilno i uspješno se liječe, javio je HTV.

Na zaposlenike HEP-a bombu u Pakracu je bacio Milorad (71) kojem su oni došli isključiti struju. Napadač je uhićen i policija provodi kriminalističko istraživanje.

“Oh, kada je to ruknulo! Nemam riječi što je njemu bilo. Čudim se što mu se dogodilo”, kazao je za RTL Danas Đura iz Pakraca. Inače, policija prije nije imala problema sa 71-godišnjakom.

SUSJEDA ČOVJEKA KOJI JE BACIO BOMBU NA HEP-OVCE: ‘Malo je teže naravi, ali da bi mogao napraviti ovako nešto nije mi bilo na kraj pameti’

‘Milorad je bio teške naravi’

Neki susjedi se čude strašnom činu svog susjeda, no drugi pak priznaju da je Milorad znao biti teške naravi. Nedavno je vikao na dvorištu zbog radova na struji u svojoj ulici. Već onda je mislio da su mu došli isključiti struju kao danas.

“Danas oko 9 i 19 u Pakracu u ulici Jana Žiške, muškarac je bacio eksplozivnu napravu na djelatnike HEP-a. Tom prilikom su 52- godišnja i 55-godišnjak prevezeni u bolnicu radi pružanja daljnje liječničke pomoći”, kazala je Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

STRAVA U PAKRACU: Muškarac bacio bombu na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju; ‘Znali smo da ima problema’

Ozlijedio radnike HEP-a

No, onda se u bolnicu javio i treći radnik, koji isprva od šoka nije ni primijetio da krvari.

‘TO JE SULUDI ČIN POJEDINCA!’; Zamjenik gradonačelnice Pakraca oštro osudio napad bombom na radnike HEP-a

HEP i ministar Ćorić žestoko osudili napad: ‘Suludo’

Iz HEP-a, koji ovakav napad na radnike stižu žestoke osude. “Uprava HEP-a, sindikati, naše udruge, svi radnici ogorčeni smo ovim događajem, dijelimo ogorčenje obitelji nastradalih radnika i nadamo se najboljem”, rekao je direktor distribucijskog područja Križ Željko Sokodić.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najoštrije je osudio napad na djelatnike HEP-a u Pakracu te ozlijeđenim radnicima zaželio brz i uspješan opravak, a nedopustivim je ocijenio to što postoje i oni koji u komentarima na mrežama nalaze opravdanje za taj čin.

“Užasnula me vijest o jutrošnjem napadu na djelatnike HEP-a. Najoštrije osuđujem ovaj incident, a ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak. Također, postoje i oni koji u svojim komentarima na mrežama nalaze opravdanje za ovaj čin. Nečuveno. Suludo. Nedopustivo”, napisao je u srijedu ministar Ćorić na svom Twitter računu.

Povratak na Net.hr