PRESUDA SUDA

‘TRAŽILI SU TO…’ Policajku koja je pregazila biciklista od zatvora spasili roditelji poginulog

Policajka iz Đakova koja je u siječnju 2015. uslijed neprilagođene brzine udarila biciklista koji je na mjestu nesreće preminuo, osuđena je na godinu dana zatvora koje će zamijeniti radom za opće dobro, piše 24 sata.

31-godišnja Melita Pek koja je autom udarila biciklista Borisa Franjića (33) vozila je prebrzo. Izmjerili su joj 1,45 promila alkohola. I poginuli je bio pijan, izmjerili su mu 1,89 promila alkohola u krvi, a 2,16 u urinu.

Na Općinskom sudu u Osijeku nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora koje će zamijeniti radom za opće dobro. U obrazloženju presude sudac je izjavio da su roditelji poginulog Borisa rekli kako ne žele da Melita ide u zatvor. Olakotna okolnost je i to što je samohrana majka teško bolesnog djeteta.

Melita je u međuvremenu vraćena na posao, no auto ne smije voziti četiri godine. Melita Pek se nije pojavila na izricanju presude.

‘Smatram se krivom, sram me je i izrazito mi je žao što se to dogodilo. Više od godinu dana liježem i budim se s mislima na tu nesreći ‘, rekla je Pek tijekom suđenja.

Povratak na Net.hr