SASVIM GROTESKNO SUĐENJE

TRANSVESTIT PREVARANT IZ BJELOVARA ZBUNIO SUCA: ‘U optužnici stoji da ste majka petero djece, a svima je očito da ste im otac!’

Iz poznatog zagrebačkog salona vjenčanica i svečanih haljina ukradena je vrijedna odjeća.

“Kome ja ovdje sudim”, zapitao se danas sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Nenad Lukić kada je pred njega vezana lisicama dovedena Ivana Zdravka Josipa Radoš, 51-godišnjakinja koja se ranije nosila muško ime Tito Gubić.

Ta je osoba sada i široj javnosti poznata zbog sumnji da je sudjelovala u prijevari vremešnog vlasnika kuće kako bi se domogla njegove imovine. Ovaj muškarac već godinama radi na promjeni spola, a nedavno je uspio formalno promijeniti i ime.

No, upravo je to problem zbog kojeg je na samom početku zapeo sudski postupak u kojem mu se na teret stavlja krađa 12 tisuća kuna vrijednih haljina iz poznatog zagrebačkog butika “Renata” u Ilici 168. Prema optužnici Ivana Zdravka Josipa Radoš je od 16. do 20 siječnja ove godine iz salona ukrala više haljina i vjenčanica.

Satima paradirala u salonu

“Došla je u salon tražeći vjenčanicu jer se planirala udati za svog Alojza”, prisjetila se Renata Blažević, vlasnica salona, prvog susreta s 51-godišnjakinjom. “Bila je dosta neugodna, a kako ju nisam taj dan mogla primiti rekla sam joj da dođe sutra”.

I doista Ivana Zdravka Josipa Radoš došla je i idući dan, te više od tri sata isprobavala razne vjenčanice i haljine za svoju svadbu s Alojzom. U pitanju je sada već pokojni Alojzije Cesar, čija je obitelj njegovu partnericu u posljednjim trenucima života optužila za prijevaru.

Cesarova obitelj optužuje Ivanu Zdravku Josipu Radoš za prijevaru

 

“S njom je u pratnji bila jedna starija gospođa koja je cijelo vrijeme mirno sjedila, dok je ova mušterija vadila haljinu za haljinom. Sve joj je, moram priznati, dosta dobro pristajalo i ni u jednom trenutku nisam posumnjala da nije prava žena”, rekla nam je vlasnica salona.

Međutim, treći dolazak 51-godišnjakinja je iskoristila za krađu odjeće i to na vrlo perfidan način. Naime, tražila je vlasnicu, koja u salonu ima i vlastiti krojački salon da joj skrati suknju.

Pokupila odjeću s vješalica

“Otišla sam u stražnji dio salona, a ona je tih par trenutaka iskoristila da natrpa odjeću u torbe i iznese ih van. Zatim je tražila i da napravim prorez na suknji, pa je pokupila još odjeće. Shvatila sam to nakadno kada sam pregledala naše sigurnosne kamere”, ogorčeno je komentirala Renata Blažević susret s Ivanom Zdravkom Josipom Radoš.

Jednu ukradenu suknju primijetila je na 51-godišnjakinji kada je dalava izjavu novinarima emisije “Provjereno” Nove TV o prijevari Alojzija Cesara. Tada je i zaprijetila novinarki zbog čega je prije par dana završila u istražnom zatvoru.

‘ZAVRŠIT ĆEŠ KAO PUKANIĆ!’ Transvestit prevarant iz Bjelovara zaprijetio novinarki koja ga je raskrinkala pa ga privela policija

Do sada je pojavljivanje na sudu u postupku zbog krađe odjeće uredno izbjegavala, a danas je suca dovela pred novu dilemu zbog svog spola i identiteta.

Vještačenje spola okrivljene osobe

“Ne znam kako ste uspjeli promijeniti identitet tijekom kaznenog postupka. Mislim da je Općinsko državno odvjetništvo moralo reagirati na to, budući da se ime i prezime ne mogu mijenjati dok je kazneni postupak u tijeku, a ni spol još niste promijenili. Očito je nemar institucija u pitanju”, primjetio je sudac Lukić.

“Ovo je pomalo groteskno. Prema podacima u sudskom spisu vi ste muškarac, dok je u optužnici navedeno vaše žensko ime i prezime. U optužnici stoji da ste majka petero djece, a svima je očito da ste im otac”, nastavio je sudac najavivši da će, ukoliko se ne ubrzo ne utvrdi spol okrivljene osobe morati naložiti vještačenje koje će to provjeriti.

Povratak na Net.hr