ZBOG BEDRENE KOSTI

TOMISLAV HORVATINČIĆ OPET IZBJEGAO ZATVOR; Sedam sati su ga operirali u Beču, slijedi mu oporavak: ‘Trpi jake bolove’

Tomislavu Horvatinčiću je u Beču sedmosatnom operacijom zamijenjena tumorska proteza kakva se ne koristi u Hrvatskoj, pa će zbog oporavka ponovno odgoditi odlazak u zatvor

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić, koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog toga što je u pomorskoj nesreći gliserom usmrtio talijanski bračni par Salpietro, ponovno je odgodio svoj odlazak u zatvor. Ovoga puta zbog komplicirane operacije bedrene kosti koja je trajala sedam sati.

HORVATINČIĆ BI OPET MOGAO IZBJEĆI ZATVOR: Zatražio je novu odgodu: ‘Imam novi termin operacije, treba mi za oporavak’

Sudski vještak Božidar Šebečić procijenio je da se takva operacije nije mogla obaviti u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, ali niti u bilo kojoj drugoj hrvatskoj bolnici, pa je operiran u Sveučilišnoj klinici za ortopediju i traumatologiju u Beču, gdje mu je doktor Winger ugradio Kotzovu tumorsku protezu tipa GMRS, kojom domaće ortopedske ustanove ne raspolažu, piše Novi list.

HOĆE LI HORVATINČIĆ IKADA OTIĆI NA IZDRŽAVANJE ZATVORSKE KAZNE? Mogao bi, ali samo ako Hrvatska ispuni jedan uvjet

Horvatinčić, koji boluje od raka kostiju, trebao je već ranije biti operiran u Beču, no austrijske su vlasti tjedan dana prije zakazane operacije uvele strogi lockdown, pa je sve odgođeno. Odvjetnik Velimir Došen tvrdi kako je zdravstveno stanje njegova branjenika vrlo ozbiljno te da trpi jake bolove. Zatražit će jednomjesečnu odgodu njegova odlaska u zatvor, kako bi on mogao proći nužni postoperativni oporavak. Horvatinčić se u zatvoru trebao pojaviti 2. ožujka.

Povratak na Net.hr