UPOZORAVALI SU GA

TINEJDŽER KOJI JE POGINUO ZBOG SELFIEJA SAMO NEKOLIKO DANA PRIJE SMRTI NA FACEBOOKU PORUČIO: ‘Ovo je možda moja posljednja bitka’

Pogodila ga je struja napona 25.000 volti, a prizor je šokirao i iskusne vatrogasce.

U ponedjeljak navečer 16-godišnji P.T. bio je s prijateljima kod zagrebačkog Zapadnog kolodvora. Rekao je da će se popeti na krov teretnog vagona jer je htio je snimiti selfie. Nije slušao upozorenja. Približio se vodovima pod naponom i poginuo na licu mjesta. Udar mu je trenutno zapalio odjeću, ali ga nije odbacio na tlo nego je ostao na krovu vagona.

Vatrogasci koji su izašli na intervenciju zbog požara šupe zatekli su ga na krovi vagona. Tijelo je još gorjelo. Policija je nakon očevida zaključila da je poginuo nesretnim slučajem, a tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu.

Poslao poruku 15 minuta prije

Prijatelj ga je upozoravao da se ne penje.

“Nakon brojnih upozorenja svejedno je otišao tamo samo zbog jednog ili dva selfieja koje bi stavio na Instagram” rekao je njegov prijatelj.

Kako doznaje 24 sata, nekoliko dana prije smrti je u zatvorenoj grupi na Facebooku napisao “Ovo je možda moja posljednja bitka”, no nije jasno na što je točno mislio, a prijatelji tinejdžera su rekli da je 15 minuta prije smrti poslao poruku prijatelju.

Nažalost, usprkos brojnim upozorenjima, česti su slučajevi u kojima mladi ljudi izgube život ili zadobiju teške opekline jer se previše približe električnim vodovima.

Uopće ne treba dotaknuti vod

“Električni vodovi iznad vagona ‘živi’ su i opasni jer imaju izrazito visok nazivni napon od 25.000 V te jakost struje pri kratkim spojevima doseže nekoliko tisuća ampera. Suprotno od raširenog pogrešnog mišljenja, za nastanak strujnog udara uopće nije potrebno dodirnuti vod kontaktne mreže, jer područje opasnosti u koje se ne smije ulaziti obuhvaća promjer od čak dva metra od svih dijelova mreže pod naponom “upozoravaju iz HŽ Infrastrukture.

Dr. Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, ističe kako je ovo četvrto dijete stradalo od strujnog udara u godinu dana.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr