VELIKA POTRAGA

TALIJANSKA POLICIJA NA NOGAMA: Tražili 8-godišnjakinju iz Zagreba čiju je otmicu u Veneciji prijavio otac

Talijanska policija bila je danas na nogama nakon što je prijavljeno da je u okolici Venecije oteta 8-godišnja djevojčica iz Hrvatske.

Otmicu je prijavio njezin otac koji se s kćerkicom dovezao do trga Barche u Mestru, predgrađu Venecije. Tamo je zaustavio svoj automobil, što je iskoristio otmičar i odvezao vozilo u kojem je bila 8-godišnjakinja.

Blokade diljem zemlje

Prema informacijama iz talijanskih medija, nije sasvim jasno je li riječ o muškarcu koji se do tada nalazio u društvu djevojčice i njezinog oca. No, nakon što mu je dijete odvezeno u nepoznatom smjetu muškarac je obavijestio policiju.

“Oteta mi je kćer”, javio je na dežurni telefon policije.

Ubrzo se cijeli grad našao pod blokadom. Potraga se proširila na cijeli sjever Italije, a tada je otac dobio SMS kojim je tražena otkupnina za 8-godišnjakinju.

Otmičar ju odveo majci

I dok je talijanska policija u potragu uključila i hrvatsku policiju i Interpol, iznenada se dogodio obrat u ovom neobičnom slučaju.

Naime, djevojčica je u večernjim satima predana majci u Zagrebu.

Istraga je u tijeku

Prema za sada dostupnim informacijama, što ih je objavila Repubblica, tijekom otmice nije ni na koji način zlostavljana.

Sumnja se da je u pitanju svađa dvije obitelji što je dovela do ovog događaja koji tek treba biti do kraja razjašnjen. Istragu je preuzelo antimafijaško tužiteljstvo iz Venecije.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr