Afera Agram-Bandić

TAJNO SNIMLJENI RAZGOVORI: ‘Znaš li ti tko je ona? Ona je dijete mog rođaka!’

USKOK između ostalog traži i da se od Bandića oduzme 3,7 milijuna kuna, a tijekom pretresa su mu oduzeli i 400 slika i skulptura vrijednih 420.000 kuna, piše Večernji list.

Razgovori su tajno snimljeni tijekom policijsko-uskočke akcije Agram, koja je u listopadu 2014. rezultirala uhićenjem Bandića, Pripuza te još 13 osoba, a koncem prošle godine istražiteljske sumnje formalizirane su u optužnici koju je USKOK podigao protiv Bandića i njegovih suoptuženika.

USKOK-ova optužnica, koja još nije postala pravomoćna, protiv gradonačelnika napisana je na nešto malo više od 400 stranica.

Tužiteljstvo u međuvremenu istražuje Bandića i njegove najbliže suradnike tko je i kako financirao Bandićevu predsjedničku kampanju 2010., kako je Grad Zagreb zamjenjivao zemljišta s poduzećem Bramgrad, kako je Pripuzov CIOS dobio posao zbrinjavanja otpada, kako su se u Gradu Zagrebu zapošljavali ljudi mimo natječaja, a po Bandićevu nalogu, tko je, kako i u čije ime koristio službena vozila Grada Zagreba…

PRIVOĐENJA, PRETRESI, PRITVOR, IZBORI… Sve se najviše ‘vrtjelo’ oko Bandića

Autoritet Bandića osjetio je i Vidoje Bulum, jedan od suoptuženika, koji se prema snimci jednog tajno snimljenog razgovora, našao u problemima jer se nije na najbolji način pobrinuo za zapošljavanje Mikice Macan, inače Bandićeve rođakinje.

Znaš li ti tko je ona?

Bandić je od Buluma tražio da ženu koja je radila u kafeteriji zaposli na bolje radno mjesto s većim koeficijentom iako nema uvjeta za to, a kada to nije napravljeno onako kako je tražio, prvo Bulumu kaže da će ih sve postrojiti za 10 minuta, a nakon što se Mikica Macan požalila Bandiću, on ponovo zove Buluma.

“Znaš li ti gdje ona radi? Neoprostivo je da radi s istim bodom kao kad je kuhala kavu… Znaš li ti tko je ona? Ona je dijete mog rođaka koji je bio u Tigrovima i jedva je živu glavu izvukao… Imaš li srce? Gdje ti je domoljublje? Pa ona je bila dijete kada joj je majka oči sklopila… Imaj malo poštovanja prema gradonačelniku i onome što je on rekao…”

Kada mu Bulum kaže da je napravio sve što je mogao prema pravilniku, Bandić mu odgovara:

“Ne j… po tavanu! Da imaš srca, ispričao bi se maloj! Vi i dragi Bog biste trebali čuvati Bandića, a vi ga želite uništiti. Malu Mikicu ste zeznuli za bodove i za 10 minuta da ste s rješenjem kod mene…”, piše Večernji list.

ŽURI IM SE: Sud o optužnici protiv Bandića neće raspravljati prije SREDINE 2016. godine!

Povratak na Net.hr