Tajnik HDZ-a javljao specijalcima da ih traže zbog zločina

U sudnici Županijskog suda u Zagrebu u četvrtak su na suđenju za zločine počinjene u zaseoku Grubori 25. kolovoza 1995. godine tijekom operacije ‘Oluja obruč’, preslušane snimke telefonskih razgovora koje su vodili osumnjičeni pripadnici ATJ Lučko Frano Drljo i Božo Krajina.

Kakva je nervoza vladala među pripadnicima ATJ Lučko tijekom listopada i studenog 2009. godine, prije nego što su uslijedila uhićenja, moglo se jasno razaznati upravo iz tih snimki njihovih telefonskih razgovora, javlja Novi list.

Jedan od onih koji su u to vrijeme komunicirali s većinom specijalaca je bio i aktualni glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, koji je tada bio zamjenik ravnatelja policije. Obavijestio je jednog od specijalaca, kako se moglo čuti sa snimki, da ga dolazi ispitati policija.

Milijan Brkić je navodno imao popis osoba koje su još trebale biti privedene, a željelo im se sugerirati da se sami jave policiji kako bi se spriječila javna uhićenja, piše list.

Podsjetimo, u selu Grubori je nakon akcije Oluja 1995. ubijeno šest starijih srpskih civila, a za ubojstva se terete bivši policijski specijalci Frano Drljo i Božo Krajina.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Milijan-Brkic-kao-zamjenik-ravnatelja-policije-specijalce-obavjestavao-da-ih-traze-zbog-ratnog-zlocina

Povratak na Net.hr