'UGOVOR BIO POSLOVNA TAJNA'

SVJEDOK IZ DRŽAVNE TVRTKE OTKRIO: ‘Znalo se tko je iz HDZ-a bio zadužen za dogovaranje poslova s Fimi medijom’

Nakon konzultacija u sjedištu gradskog HDZ-a s Mladenom Barišićem i Marijom Zubovićem razvila se suradnja tvrtke Plinacro s Fimi medijom.

Proizlazi to iz iskaza Dabiše Bučanca, direktora poslovnih funkcija u Plinacrou koji je svjedočio u nastavku postupka u aferi Fimi media.

Samo jedan ugovor bio poslovna tajna

Bučanac je dodao kako se ne sjeća da je i jedan drugi ugovor osim tog s Fimi medijom što ga je sklopio tadašnji predsjednik uprave Plinacroa Branko Radošević bio proglašen poslovnom tajnom, a prije njegovog sklapanja nije bilo postupka javne nabave.

OD SVJEDOKA DO OPTUŽENIKA: I direktor Inine tvrtke kćeri izvlačio golemi novac za HDZ-ov crni fond?

‘Vidio sam da su tim ugovorom bili obuhvaćeni poslovi koji nisu mogli biti proglašeni poslovnom tajnom poput tiskanja vizitki, plakata i kalendara, pa sam na to i upozorio Radoševića. Međutim, rekli su mi da uprava vodi poslovnu poslitiku i da se ja kao knjigovođa u to nemam što miješati’, posvjedočio je Bučanac.

Konzultacije u HDZ-u

‘Radošević i Dragica Krpan, koji su bili tada u upravi Plinacroa, na kolegijima su znali otvoreno govoriti da su osim tadašnje ministice Marine Matulović Dropulić za Plinacro u HDZ-u zaduženi Zubović i Barišić. Rekli su i da odlaze na konzultacije s njima u Gundulićevu u sjedište gradskog HDZ-a’, istaknuo je Bučanac.

NOVI KRAK NAJVEĆE HRVATSKE KORUPCIJSKE AFERE: Podignuta još jedna optužnica zbog izvlačenja državnih milijuna

Damir Kezele koji je također svjedočio na nastavku suđenja potvrdio je da je Viadukt započeo poslovnu suradnju s Fimi medijom na preporuku tadašnjih čelnih ljudi HAC-a i Hrvatskih cesta.

‘Osim organizacije svečanosti otvaranja pojedinih dionica, u siječnju 2006. Fimi media je dobila posao posao izrade četiri promotivna filma. Ugovor je bio vrijedan oko milijun kuna. Platili smo avansno kako bi Fimi media mogla tim sredstvima pokriti troškove izrade filmova, no oni nikada nisu realizirani. Veći dio sredstava nam je vraćen, no tek 2010. godine’, rekao je Kezele.

OTKRIVENO KOLIKE JE RAČUNE POŠTA PLATILA FIMI MEDIJI: ‘Vidjela sam fakturu na 5,8 milijuna kuna. Pa to je kao pola budžeta za film’

Povratak na Net.hr