BILA JE TO SAČEKUŠA

SVJEDOCI NAPADA KAŽU ‘BIO JE DOBRO RASPOLOŽEN, ZAJ**AVAO SE’: Zoran Mamić tvrdi da zna tko je pucao na njegovog brata

Napad u kojem je Zdravko Mamić zaradio prostrijelnu ranu natkoljenice bio je, čini se, klasična sačekuša. Zna se da Mamić godinama dolazi na mjesto gdje mu je preminuo otac, a tako je bilo i sada.

[VIDEO, FOTO] OVDJE JE PROPUCAN MAMIĆ: U potjeru za napadačima kreću specijalci i policijski psi, iskaz dala i supruga Dinamovog savjetnika

Njegov rođak Miro Mamić bio je u jednom od nekoliko vozila koja su se s užom i širom rodbinom Mamić zaputila prema zaseoku Vidovići, smještenom u brdu desetak kilometara udaljenom od Zidina do kojeg vodi jedva primjetan i uski makadamski put.

“Bili smo u trećem ili četvrtom autu, a Zdravko je s vozačem bio prvi u BMW-u 7. Nisam ti ja ni čuo pucnjeve, vidio sam samo da netko leži, mislio sam da se nije Zdravkova majka izvalila, da joj nije pozlilo, što znaš. Kad smo se približili, vidim Zdravka kako leži, krvava mu noga. On je taman izašo iz auta i vozač je pošao da će okrenuti auto, kad su ovi pucali. Dva su bila, vozač ih je vidio, al nije vidio lice, sad da li od lišća ili su bili maskirani, ne znam”, rekao je Miro Mamić, piše Jutarnji list.

STRANI MEDIJI O ATENTATU NA ZDRAVKA MAMIĆA: ‘Moćni lik hrvatskog nogometa dosad je bio meta fizičkih napada’

“Čim su pucali, pobjegli su, tamo je šumski put kojim se može motorom, pa čak i autom ići do zaseoka Šapine. Krvario je dosta, uzeli smo majicu, zavili i stegnuli ranu, a ja sam ga uzeo i stavio onako krvavog u auto i odjurio s njim u bolnicu u Tomislavgrad. Ma, bio je dobro raspoložen, zajebavo se. U bolnici je bio toliko dobro raspoložen da se slikavao sa svima, s doktorima i sestrama i s ljudima koji su se okupili”, prepričava Miro Mamić i dodaje:

“Sigurno su ga čekali par dana, to je bilo planirano, znali su da će se pojaviti.”

MAMIĆ NA HITNOM PRIJEMU: Metak nije oštetio glavne krvne žile, živce i kosti, ali će ipak ostati u bolnici

Ivica Vrdoljak, glasnogovnik kantonalne policije, rekao je da je Mamić napadnut odmah nakon što je izašao iz automobila. Isto je kazala i Mamićeva rođakinja Ljubica Pašalić koja je nakon misnog slavlja sa suprugom došla u Vidoviće kod spomenika podignutog na mjestu gdje je umro Zdravkov otac Josip. Oni su, kaže, došli prvi i otišli na lijevu, a Mamić na desnu stranu.

“Zdravko je prvi izišo sam, i dok je iziš’o nije korak napravio u nogu ga pogodilo i on je odma pao. Ja mužu govorim reko’ Zdravko pade. Kaže on možda se poskliznuo, reko’ ne diže se. A njegova je žena bila tu s njim, odma’ je, kako je majicu, ne znam, skinula svoju, razderala je i zavezala mu ranu. Došao je moj muž, podigo ga, malo samo da nije na zemlji dok su došli ovi ostali. Onda su ga digli u auto i svi smo odmah krenuli nismo se tu zadržavali. Njega su otjerali u bolnicu, a mi smo ostali ovdje”, rekla je Ljubica Pašalić za Večernji list.

U DINAMU ZGROŽENI KOMENTARIMA NA FACEU: ‘Ova vaša bolesna prijetnja je snimljena, dokumentirana i bit će prijavljena’

U to vrijeme pred kućom je bila i policija, koja je trakama ogradila i golf na kojem su se vidjeli tragovi propucavanja. Riječ je o vozilu koje je bilo odmah iza Mamićeva, a u zaseoku Vidovići, na mjestu događaja, policajci su pomoću detektora metala tražili čahure.

Zoran Mamić za RTL je komentirao napad na svojeg brata i uperio prst prema mogućim krivcima.

“Prilično sam uvjeren da napadači dolaze iz huliganskih krugova. Dijela navijača koji u biti nisu navijači, nego su huligani. Ne vidim ni jednu drugu mogućnost, ali daj Bože da ih pronađu pa vidimo tko su i što su”, rekao je Zoran Mamić.

SKANDALOZNO PRIOPĆENJE: Mamićevi odvjetnici optužili medije da su poticali nasilje prema njemu!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr