KOD OSIJEKA

SVINJA I OVCA KRIVE ZA SUDAR: Vlasnici moraju platiti ogromne kazne, a oni tvrde: ‘To nisu naše životinje’

Susjedi s kojima su djelatnici PU osječko-baranjske razgovarali rekli su da i inače imaju problema s tim svinjama jer znaju izići iz obora

Zbog svinje na cesti dvoje ljudi, B. Č . i P. M., iz osječko-baranjske županije moraju platiti štetu Croatia osiguranju. Općinski sud Osijek presudio je da B. Č. mora osiguranju platiti 6891,54 kune s kamatama od 21. ožujka 2016. godine te 3100 kuna sudskih troškova sa zateznim kamatama, piše Glas Slavonije.

Osiguranje u tužbi navodi kako je 12. veljače 2016. kraj toplane u Osijeku na cestu istrčala njegova svinja i udarila u prednji lijevi dio automobila osiguranika Z. M., a potom otišla prema oborima koji se vide s ceste i nalaze na salašu udaljenom 200-tinjak metara od ceste.

JEZIV SLUČAJ NA DUGOM OTOKU: Nizozemka na plaži pronašla ljudsku kost, čeka se DNK analiza

Ovca izazvala drugu nesreću

Štetu nastalu na vozilu Z. M. osiguranje je nadoknadilo, a vlasnik svinje B. Č. taj isti iznos mora nadoknaditi njima. Iako je tuženi B. Č. tvrdio kako nema dokaza da je baš on vlasnik svinje, sud je utvrdio da je on vlasnik i prekršajno je kažnjen jer kao vlasnik svinje nije poduzeo sve da životinja ne izađe na cestu bez nadzora.

Susjedi s kojima su djelatnici PU osječko-baranjske razgovarali rekli su da i inače imaju problema s tim svinjama jer znaju izići iz obora.

U drugom slučaju prometnu nesreću izazvala je ovca. Općinski sud u Đakovu presudio je da P. M. mora platiti Croatia osiguranju 18.959,80 kuna s kamatama. U tužbi se navodi da je 1. prosinca 2017. godine u mjestu Majar ovca udarila u auto Š. B. na kojem je nastala šteta. I ovaj vlasnik životinje tvrdio je kako nema dokaza da je ovca njegova, da je vozač kriv za nesreću i da ga nitko nije ispitao na mjestu nesreće.

KAKAV PEHIST: Policija ga zaustavila zbog prometnog prekršaja, ali onda je došla Lili i našla mu hrpu drge vrijednu skoro milijun kuna

Povratak na Net.hr