SUĐENJE TEŠKO 17 MIL. KN

SVJEDOČENJE BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA: I Polančeca na suđenju za Planinsku uhvatila amnezija

Poput bivših ministara Jandrokovića, Šukera i Biškupića i Polančec se na suđenju u Ivi Sanaderu za Planinsku nije mogao prisjetiti detalja o sjednici Vlade na kojoj je ta odluka donesena.

Dok je bitku za puštanje na slobodu dobio, Ivo Sanader isti dan bitku vodi na još jednoj fronti. Riječ je o suđenju Planinska gdje je njegov odvjetnički tim kao svjedoka pozvao bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Govoreći pred sudom, Polančec je kazao kako je znao da ministarstvo poljoprivrede nije imalo dovoljno prostora za rad ali da mu nisu bili poznati detalji o zgradi u Planinskoj, piše HRT. Poput Jandrokovića, Šukera i Biškupića i on se slabo sjeća sjednice Vlade na kojoj je donesena odluka o kupnji zgrade. Pamti samo da je prijedlog iznijela Jadranka Kosor. No, kada mu je pročitan transkript sa sjednice Vlade u kojem Kosor predlaže “kupnju zgrade koju je prethodno obrazložio premijer Sanader”, Polančec je opet odgovorio kako se toga ne sjeća.

Podsjetimo, bivšeg premijera Ivu Sanadera tereti se da je primio 17 milijuna kuna “provizije” nakon što je Čobankovićevo ministarstvo, uz Vladinu suglasnost, kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića.

ODLUKA PALA: Sanader izlazi na slobodu bez jamčevine i mjera opreza

HRT/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr