Svećenik optužen za ubojstvo: Nisam kriv!

Don Ivica Sinanović negirao je krivnju za ubojstvo na mah predsjednika Mjesnog odbora Marka Kraljevića u Banićima u općini Dubrovačko Primorje 22. svibnja 2012. godine.

Podsjetimo, prema optužnici, Kraljević je pijan i bez povoda došao kobne noći pred župni ured te vičući i prijeteći, nogom otvorio zaključana vrata, ušao u Župni ured, nogom udario u vrata dnevnog boravka, a zatim i svećenika šakom u lice.

To je, prema optužnici DORH- a, izazvalo bijes svećenika te je šakom u lice udario Kraljevića, koji je pao na pod a svećenik ga je potom, “u cilju da ga liši života”, više puta šakom udario po licu zadavši mu ozljede opasne po život, od kojih je Kraljević i umro.

Zamjenica županijskog odvjetnika Katija Kristović danas je pročitala optužnicu svećeniku, a zatim je počeo dokazni postupak, prilikom čega se prvo izjasnio okrivljenik, koji je rekao da nije kriv.

Svećeniku, poznatom i kao velikom fanu motora, za ubojstvo na mah prijeti zatvorska kazna od tri do deset godina. Do suda su ga danas dopratili bajkeri, javlja Slobodna Dalmacija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr