IZVLAČILI MILIJUNE

SVE SE DOGOVARALO U STANU SUTKINJE MALENICE: Ona i Hrkać bili su u ‘posebnom i bliskom odnosu’

Netransparetni i sumnjivi način rada sutkinje Trgovačkog suda Vesne Malenice uključuje i prijetnje stečajnim upraviteljima koji nisu htjeli provoditi njezine nezakonite odluke, nepoštovanje sudskih rokova, nepoštovanje odluka Visokog trgovačkog suda, nepoštovanje odluka predsjednika Trgovačkog suda, koji joj je uz to nadređen, donošenje niza problematičnih pa i nezakonitih odluka koje su dovele i do osobnog bogaćenja.

Navodno se sve događalo godinama, no o tome su brojni šutjeli. USKOK Malenicu i Hrkaća tereti da su bili organizirani u zločinačku grupu, u kojoj je Hrkać, bio stečajni upravitelj u 50 predmeta u kojima je stečaje vodila sutkinja Malenica, a ona ga je imenovala upraviteljem i u predmetima gdje su se vjerovnici bunili protiv njega, navodi Večernji list.

USKOK REKONSTRUIRAO TIJEK NOVCA: Stečajni upravitelj kojem je sutkinja Malenica namještala poslove stvorio pravu zločinačku organizaciju?

No, on je tu funkciju koristio kako bi bez ikakve osnove zapošljavao svoju suprugu i sestru, sina sutkinje Malenice te sina svoje pomoćnice Tatjane Kušec. Nju je zapošljavao u raznim tvrtkama u kojima je bio stečajni upravitelj, omogućivši joj neosnovanu isplatu više stotina tisuća kuna.

Milan Lučić 0obilato’ nagrađivao Hrkaća

USKOK-ova AKCIJA ZBOG KORUPCIJE NA TRGOVAČKOM SUDU: Doznajemo tko je uhićena sutkinja, pao i stečajni upravitelj

Nezakonite radnje dogovorali su u stanu sutkinje, a navodno su bili u posebnim i vrlo bliskim odnosima.

SUD JE ODLUČIO: Korumpirana sutkinja, stečajni upravitelj kojem je namještavala poslove i još dvoje njihovih suradnika idu u zatvor

USKOK je ustvrdio i  nerazmjer u njihovoj imovini, njemu iznos od 1,4 milijuna kuna, a njoj od 2,3 milijuna kuna.

Hrkaća se sumnjiči da je iz Glumina banke, u kojoj je postavljen za stečajnog upravitelja, bez znanja vjerovnika izvukao više od 20 milijuna kuna, koje je potom transferirao na račune drugih poduzeća kojima je bio stečajni upravitelj. Osim toga, taj je novac korišten za adaptaciju njegovih nekretnina te nekretnina sutkinje Malenice, a korišten je i za davanje pozajmica koje nikada nisu vraćene, navodi Večernji.

TKO JE PERO HRKAĆ? Stečajnom upravitelju uhićena sutkinja namještala je poslove još od 1990.

Novcem izvučenim iz posrnulih tvrtki renovirali vlastite nekretnine

Iz te je banke Hrkać izvučeni novac prebacivao na račune društava povezanih s Milanom Lučićem, a riječ je o milijunima kuna.

NOVI DETALJI MUTNIH POSLOVA PERE HRKAĆA: ‘Radnici Gredelja obnavljali su ured sutkinje Malenice! Uvodili su joj struju, brusili parkete…’

Sredstva je Lučić uplaćivao na svoje računa, a Hrkaća je zbog toga nagradio s najmanje 133 tisuće eura.

Lučićeva tvrtka Simplum umješana je i u problematične izmjene gradskih urbanističkih planova u Zagrebu zbog čega se već vodi sudski proces protiv najbližih suradnika gradonačelnika Milana Bandića. U pitanju su sumnje u ispravljanje GUP-ova kojima se pogodovalo investitorima, a detalji su sadržani u optužnici protiv četvero tadašnjih gradskih pročelnika – Željka Horvata, Davora Jelavića, Jadranke Veselić Bruvo i Ivice Fanjeka te moćnog Bandićevog suradnika Vidoja Buluma i dugogodišnje tajnice Gradske skupštine Grete Augustinović Pavičić. Jedna od spornih izmjena napravljena je u urbanističkom planu naselja Rudeš.

Povratak na Net.hr