ĐURĐEVAC

SUSJEDA ZA POŽELJETI: S tavana kuće kod Đurđevca ukrala sve orahe i sada mora u zatvor na pola godine

Krađa je otkrivena 24. studenoga 2017. godine, a policijski službenici su otkrili i kazneno prijavili okrivljenicu 28. prosinca iste godine kada su je priveli u postaju prilikom čega je ispitana

Žena (55) iz Novog Virja pored Đurđevca prije četiri godine ukrala je svojoj susjedi orahe, zbog čega mora pola godine u zatvor, a presudu je donio Općinski sud u Koprivnici, piše Podravski list.

Iako se inače zbog krađe oraha ne ide iza rešetaka, 55-godišnja žena tijekom rujna i listopada 2017. godine krala je orahe ispod susjedinog stabla, a osim toga, orahe je krala i s tavana gdje su oni bili na sušenju. Svojoj susjedi je s tavana otuđila sve što je pronašla i na taj način joj prouzročila štetu od 3600 kuna, kolika je novčana protuvrijednost ukradenih oraha.

Krađa je otkrivena 24. studenoga 2017. godine, a policijski službenici su otkrili i kazneno prijavili okrivljenicu 28. prosinca iste godine kada su je priveli u postaju prilikom čega je ispitana.

Nije se pojavljivala na ročištima

Okrivljenica je na početku osuđena uvjetno na šest mjeseci uz rok kušnje od godinu dana, a ženi kojoj je ukrala orahe morala je u roku od pola godine nadoknaditi počinjenu štetu. No, nakon što okrivljena nije nadoknadila štetu, izvanraspravno vijeće pokrenulo je postupak za opoziv uvjetne osude. Također, nije ni pristupila na tzv. izvidna ročišta kojima je cilj bio utvrditi okolnosti.

U veljači 2019. godine na sudu je okrivljenica rekla da radi u pekari te je obećala da će do kraja istog mjeseca podmiriti štetu kako ne bi išla u zatvor. Sudac joj je dao još jednu priliku, ali sazvao i novo ročište početkom ožujka. Sudu se javila kći okrivljene rekavši da se njena majka nalazi na bolničkom liječenju. Sud je, pak, daljnjom provjerom ustanovio da se okrivljena nije nalazila u bolnici, ali i da je zaposlena te da je svojim privređivanjem mogla ispuniti presudom joj izrečenu novčanu obvezu. Uz sve to, okrivljena žena nije se javila ni na Županijski sud u Bjelovaru 23. veljače ove godine kada joj je bilo određeno ročište zbog upućivanja na izdržavanje kazne.

Nedolazak nije opravdala, a sud je od policije zatražio njeno prisilno dovođenje te su je 16. ožujka priveli policijski službenici PU virovitičko-podravske. Prisilno dovođenje na sud od policijskih službenika okrivljena mora dodatno platiti, presuđeno joj je dodatnih 1700 kuna troškova, piše Podravski.

TRAŽILA LJUBAV, A DOBILA – PO DŽEPU: Pazite da vam se ne dogodi što i njoj; ‘Nasjela sam na mamac. Uvjerio me da ću zaraditi…’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr