banner

OPTUŽBE ZA PRIMANJE MITA

SUĐENJE U SLUČAJU INA-MOL: Odbijen zahtjev Sanaderove obrane za izuzeće Sudskog vijeća i odgodu rasprave

Sanader je i danas ustvrdio da su mu postavljanjem odvjetnika po službenoj dužnosti povrijeđena minimalna prava na obranu

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda u ponedjeljak je odbilo zahtjev za svojim izuzećem koji je u ponedjeljak podnijela obrana bivšeg premijera Ive Sanadera na suđenju u slučaju Ina-Mol u kojem je optužen i hrvatskom pravosuđu nedostupan direktor Mola Zsolt Hernadi.

SANADER JE KRIV ZA AFERU HYPO: Osuđen za ratno profiterstvo na dvije i pol godine zatvora! Oslobođen je u slučaju HEP

Odbijen zahtjev novog odvjetnika

Predsjednica sudskog vijeća Maja Štampar Stipić odbila je i zahtjev novog Sanaderovog odvjetnika po službenoj dužnosti Nikole Dropca da se rasprava odgodi, a umjesto traženih tri mjeseca za upoznavanje sa slučajem određen mu je rok od mjesec dana.

Sudsko vijeće zuzelo je stav da obrana svojim zahtjevima želi odugovlačiti suđenje koje se nastavlja svjedočenjem bivšeg čelnika Ine Davora Šterna.

Povrijeđena minimalna prava

Zbog nedolaska Sanaderovih branitelja sutkinja Štampar Stipić odgodila posljednju raspravu na kojoj su, 8. veljače, trebali svjedočiti Štern i Damir Vanđelić, a bivšem premijeru dodijelila je branitelja po službenoj dužnosti, što je on ocijenio kao grubo kršenje njegovih ustavnih prava i temeljnih sloboda.

Sanader je i danas ustvrdio da su mu postavljanjem odvjetnika po službenoj dužnosti povrijeđena minimalna prava na obranu.

SANADERU JE OLAKOTNA OKOLNOST ZA RATNO PROFITERSTVO SUDJELOVANJE U RATU: A ovo je njegov ratni put

Morat će vratiti 10 milijuna eura

Riječ je o slučaju u kojem je Sanader ranije zbog primanja mita od Hernadija bio osuđen na 10 godina zatvora, Vrhovni sud je kaznu smanjio na osam i pol godina, ali je presudu u konačnici ukinuo Ustavni sud.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Povratak na Net.hr