banner

PREOTVARANJE RASPRAVE

SUĐENJE U AFERI DNEVNICE SE ZAKOMPLICIRALO: Danas je trebala pasti presuda, no pojavila se nova svjedokinja

Sutkinja Sanja Mazalin umjesto ranije najavljene presude Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko, donijela je odluku da će 7. prosinca ispitati još jednu svjedokinju

Sutkinja Županijskog suda Sanja Mazalin preotvorila je raspravu za tzv. aferi dnevnice kako bi mogla dopuniti dokazni postupak i donijeti presudu bivšem predstojniku premijerovog ureda Tomislavu Sauchi i njegovoj tajnici Sandri Zeljko za lažiranje putnih naloga. Sutkinja Mazalin je donijela odluku da će u ponedjeljak 7. prosinca ispitati svjedokinju Kristinu Horvat koja bi po mišljenju sudskog vijeća mogla imati bitnih saznanja u postupku protiv Sauche i Zeljko. Nakon ispitivanja svjedokinje sutkinja će donijeti odluku o objavi presude.

ODGOĐENA PRESUDA SAUCHI I ZELJKO ZBOG LAŽIRANJA PUTNIH NALOGA: Umjesto kazne, sud će ih ponovno ispitati

Odluka o preotvaranju rasprave donesena je na dan kada je, prema ranijoj najavi, trebala biti objavljena presuda za tzv. aferu dnevnice. Saucha i Zeljko, suprotno navodima iz optužnice, od početka postupka tvrde da nisu krivi za lažiranje putnih naloga. Uskok tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja. Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u bivšem sazivu Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

Povratak na Net.hr