OPLJAČKALA SLAVNI PAR

SUĐENJE SPREMAČICI TARIKA FILIPOVIĆA: Lejla kaže da je ukrala prsten od žutog zlata, a njezina majka tvrdi: ‘Bio je od bijelog’

Nakon odgode svjedočenja prošlog mjeseca, danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu svjedočila Fehima Šehović, majka Lejle Filipović. Svjedočila je protiv bivše spremačice Lejle i Tarika Filipovića, 50-godišnje Anice Jurilj, koja je navodno paru ukrala zlato u vrijednosti od čak 150 tisuća kuna.

Krađa se dogodila 2013. godine, a osim zlatnine u vrijednosti od 150.000 kuna, Jurilj je bračnom paru Filipović ukrala i 100 kanadskih dolara i 5000 eura vrijedan prsten, rekla je to na sudu Lejlina majka, Fehima Šehović.

Sve je saznala kad je vidjela da njezina torba nije na mjestu na kojem ju je ostavila, u ormaru.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Vještačenje o vrijednosti ukradenog

Njezina odvjetnica kaže da je vrijednost ukradenog nakita ipak mnogo manja od 150.000 kuna pa će nova rasprava biti zakazana tek nakon vještačenja o vrijednosti ukradenog.

‘Sjećam se tog dana, bio je Tarikov rođendan. Pošla sam u svoju sobu kako bih nešto uzela, a kad sam otvorila ormar, torba nije bila tamo gdje sam je ostavila. U novčaniku sam imala 300 kanadskih dolara i nešto eura, a kad sam ga otvorila, primijetila sam da mi nedostaje 100 kanadskih dolara’, rekla je Lejlina majka i dodala da ju je tadašnja kćerina spremačica toga dana izbjegavala, a ona nije ništa rekla kako ne bi pravila scenu pred gostima, piše 24 sata.

Potpisala potvrdu, no novac do danas nije vratila

Ipak je kćeri rekla na što sumnja pa su zajedno pretražile kutije s nakitom i otkrile da su prazne: u njima više nije bilo njihovih ogrlica, prstenja, dukata, tri burme i dječjih narukvica i naušnica. Šehović je rekla da je tada vidjela da nema i njezinog prstena od bijelog zlata koji joj je poklonio brat.

Ipak, zanimljivo je da su Lejla i Tarik Filipović ranije izjavili da nedostaje isti taj prsten, no tada su rekli da je bio od žutog zlata.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Idućeg su dana supružnici Filipović razgovarali sa spremačicom Anicom Jurilj, koja se brzo slomila i priznala krađu, navodno zbog problema koje su joj zadavali kamatari. Tada je potpisala papir na kojem je pisalo da je nakit ukrala i da se obvezuje vratiti novac za njega, no to i dalje nije učinila.

Povratak na Net.hr