TROSTRUKO UBOJSTVO

SUDAC ODBACIO PRIJEDLOG ODVJETNIKA: Slučaj Filipa Zavadlava ostaje na sudu u Splitu

Sudac je pojasnio da istragu vodi državno odvjetništvo te da će sud biti nadležan tek ako dođe do podizanja optužnice nakon čega se može podnijeti prijedlog za delegaciju nadležnosti

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan odbacio je prijedlog odvjetnika Branka Šerića da se istraga protiv Filipa Zavadlava (25) zbog trostrukog ubojstva u Varošu prebaci na drugi sud. Sudac je pojasnio da istragu vodi državno odvjetništvo te da će sud biti nadležan tek ako dođe do podizanja optužnice nakon čega se može podnijeti prijedlog za delegaciju nadležnosti.

ŠTO SE DOGAĐA SA SLUČAJEM F. ZAVADLAVA? Odvjetnik otkriva: ‘Već sada je otežano vođenje postupka, razloga je nekoliko’

Odvjetnik Šerić najavio žalbu

Odvjetnik Branko Šerić za Hinu je kazao da još nije dobio rješenje, ali je najavio žalbu ne samo izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Splitu već i Vrhovnom sudu kao neposredno višem sudu. On je prethodno zatražio da se prenese nadležnost na drugi sud zbog vlastite i sigurnosti okrivljenika. Protiv toga je bilo i Županijsko državno odvjetništvo smatrajući delegaciju predmeta neopravdanom.

Zavadlav je 11. siječnja ove godine iz automatske puške u Varošu ubio Juricu Torlaka (38), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25). Tri sata nakon toga se predao policiji. Nakon uhićenja je završio u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode gdje nad njim traje psihijatrijsko vještačenje.

OPSADNO STANJE NA SPLITSKOM SUDU, FILIP ZAVADLAV VRATIO SE U SVOJ GRAD: Čuvali ga policajci s pancirkama, on djelovao opušteno

Povratak na Net.hr