MUŽ UBIO ŽENU

STRAVIČNI ZLOČIN ŠOKIRAO SPLIĆANE: ‘Čula su se prvo dva kratka pucnja, a onda dugi rafal. Užas! Djeca u zgradi su počela plakati’

Marica Č. (50) iz Splita ubijena je jutros na parkiralištu pred zgradom gdje je stanovala kao podstanar i to prilikom odlaska na posao, a u nju je iz jurišne puške ‘Zagi’ pucao suprug Boris Č. (49) koji je potom i sebi pucao u glavu pa je, u životnoj opasnosti, smješten na Jedinicu intezivnog liječenja KBC Split.

Splitska policija nije službeno potvrdila identitet ubijene žene i teško ozlijeđenog muškarca, kao ni ubojstvo i pokušaj samoubojstva, a šture informacije dalo je tek Županijsko državno odvjetništvo koje je na mjestu zločina obavljalo očevid.

Službene informacije govore da je policija u 4.20 sati od građana dobila dojavu o pucnjavi na parkiralištu u Ulici Hrvatske mornarice, kod Pomorske škole.

Našli ženu mrtvu u kombiju

NET.HR DOZNAJE DETALJE PUCNJAVE U SPLITU: Strojnicom izrešetao suprugu, a zatim sebi pucao u glavu i preživio

Dok su stigli na mjesto događaja žena je već bila mrtva za volanom crvenog kombija marke ‘mercedes’ dok je njezin suprug ležao teško ozlijeđen ispod suvozačkih vrata. Malo dalje od njega na podu je bila jurišna puška ‘Zagi’ te nekoliko čahura. Kolima Hitne medicinske pomoći muškarac je prebačen u splitsku bolnicu, dok je ubijenu nakon završenog očevida na Patologiju prebacilo vozilo gradskog pogrebnog poduzeća.

Susjedi su kazali da nisu čuli nikakvu svađu nego najprije dva kratka pucnja, a potom i rafalnu paljbu. U početku su, kažu, mislili da je riječ o vatrometu ili petardama. Nakon toga se čuo hropac te ubrzo dolazak policije.

Prema riječima susjeda, žrtva je nedavno došla u njihov kvart živjeti kao podstanar, jer ju je suprug zlostavljao, pa ga je ostavila. Taj je slučaj obiteljskog nasilja bio prijavljen policiji, što je i službeno potvrđeno.

Piljarica na tržnici

Marica sa svojim suprugom ima 18-godišnju kći, navodno je bila piljarica na tržnici i to na ‘klupi’ koju je naslijedila od suprugove majke. Prodavala je voće i povrće na glavnoj tržnici, a jutros je ubijena prilikom odlaska na posao. Kombi je, zbog toga, bio pun voća i povrća.

Kako se neslužbeno doznaje na mjestu zločina, suprug ju je navodno čekao dok nije izašla iz stana i ušla u kombi, potom joj je prišao sa suvozačke strane i zapucao. Žena je odmah preminula, a Boris Č. je potom i  sebi pucao u glavu. Na mjestu gdje se pokušao ubiti bila je velika lokva krvi koju su nakon očevida oprali vatrogasci.

“To je bilo strašno. Kad sam jutros pokušala izaći iz stana policija nam nije dala, jer je sve bilo zatvoreno policijskim trakama. Čula su se prvo dva kratka pucnja, a onda dugi rafal. Užas što je ovo danas došlo. Mala djeca u zgradi su počela plakati. Grozno, zaista grozno”, kazala je susjeda.

Ubojica u kritičnom stanju

Zdravstveno stanje Borisa Č., (49) koji je ubio svoju suprugu, a potom pucao i sebi u glavu, vrlo je teško i opasno pa liječnici splitskog KBC-a ne žele davati nikakve prognoze.

Šef jedinice za intezivno liječenje KBC Split Nenad Karanović za Hinu je popodne kratko rekao da je pacijent životno ugrožen, priključen na respirator i u besvjesnom stanju te da ima teške ozljede glave.

“Jutros smo zaprimili mušku osobu sa teškom ozljedom glave. Radi se o prostrijelnoj ozljedi. Pacijent je životno ugrožen. Provode se mjere intezivnog liječenja, a on je priključen na respirator te se nalazi u besvjesnom stanju. Za sada nije bilo nikakvih operativnih zahvata. Nezahvalno je bilo kakvu prognozu davati jer to je vrlo teška ozljeda tako da je stvarno teško bilo što reći u ovom momentu”, kazao je Karanović.

Povratak na Net.hr