NESREĆA KOD FAŽANE

STRAVIČNA TRAGEDIJA: Djevojka pijana sjela za volan pretrpanog automobila i dvije prijateljice odvezla u smrt

Mlada vozačica koja je kod Fažane prije godinu dana u smrt odvezla svoje dvije prijateljice zbog prometne nesreće odgovarat će pred sudom. Prijeti joj kazna od godinu do osam godina zatvora, piše Novi list.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 19-godišnje Antonije Dabo iz Marčane tereteći je za prometnu nesreću u kojoj su prije godinu dana poginule njezine dvije prijateljice, 17-godišnje Francesca Šuran iz Valbandona i Elena Đurić iz Fažane.

Odvjetništvo smatra kako je Dabo nesreću skrivila iz nehaja upravljajući Citroënom iz smjera Fažane prema Puli. U automobilu registriranom za prijevoz pet osoba s vozačem nalazilo ih se čak osam, od kojih dvoje u prtljažniku.

Kao mladi vozač, za upravljač je sjela pod utjecajem alkohola, a radilo se 0,26 promila alkohola, te je pet minuta iza ponoći u preglednom zavoju u lijevo izgubila nadzor nad upravljačem, a automobil je u zanošenju zadnjim lijevim dijelom udario u stablo. Tome je, navodi dalje tužiteljstvo, kumovala i brzina i vozačko neiskustvo, previše osoba u vozilu, te vožnja osoba u zatvorenom prtljažniku automobila.

Uslijed silovitog udarca u stablo dvije maloljetne putnice u vozilu su smrtno stradale, dok je četvero maloljetnih putnika, tri djevojke i jedan mladić, zadobilo višestruke teške ozljede. Vozačica i jedan putnik u nesreći su lakše ozlijeđeni.

Dabo bi, proglasi li je sud krivom, za nesreću mogla odgovarati kaznom u trajanju od jedne do osam godina zatvora.

CRNI DAN U ISTRI: Kod Fažane poginule djevojke, kod Poreča vozač, a u Puli pješak

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr