TRAGEDIJA UOČI ROĐENDANA

STRAVIČNA SMRT PODUZETNIKA IZ ZAGREBA: ‘Viličar ga je pritisnuo uz zid… srušio se na tlo, a ulicom se prolomio vrisak’

U petak ujutro Robert Likar (51) poginuo je strašnom smrću kada ga je u dvorištu uz skladište NK Tekstilca, kraj obiteljske kuće na zagrebačkim Ravnicama, prikliještio uza zid viličar težak dvije tone.

Likar je trebao u subotu proslaviti svoj 52. rođendan, ali umjesto slavlja, njegova je obitelj u dubokoj žalosti, piše Jutarnji list.

“Svi smo u šoku. Robi je stradao na očigled dvoje zaposlenika u ranim 20-ima. Došao je na posao kao i svako jutro u 7.30. Trebao je stići šleper s robom u dvorište pa je pomaknuo viličar da napravi mjesto”, izjavio je jedan jedan od zaposlenika tvrtke ‘Likar keramika’ koja je u suvlasništvu braće Likar, Đanija i Robija.

“Stao je na stepenicu i nogom hotimice pritisnuo gas. Viličar je krenuo unazad i stisnuo ga uza zid. Taj horor su vidjela dvojica radnika u ranim 20-ima koji su viličar odmah pomaknuli da oslobode šefa. Srušio se na tlo te su mu stavili torbu pod glavu, a vrisak se prolomio ulicom.”

“Vikali su da ne diše i da ne može pričati. Bio je pri svijesti, a Hitna je brzo došla i počela ga oživljavati, ali prognoze doktora već su tada bile loše”, ispričao je zaposlenik.

Unatoč naporima liječničkog tima u KB Dubrava, dva sata kasnije obitelj je obaviještena o smrti.

Novi viličar obiteljskoj firmi nije donio prosperitetFoto: Thinkstock

Ukleti stroj

VELIKA TRAGEDIJA KOD TISNOG: Poginuo radnik na radilištu u kamenolomu

“Prije tri dana taj viljuškar je stigao u dvorište kako bismo si olakšali posao jer smo do sada sve ručno obavljali. Zamislite, Robi ga je kupio svome bratu za rođendan. Taj stroj kao da je uklet. Robijeva supruga, majka i dvoje djece su totalno shrvani.”

“Osim divnog oca, supruga i sina, bio je i sjajan čovjek! Veseo i društven, a boljeg gazdu od njega teško je naći. Firmu su Đani i Robi naslijedili od oca, do prije krize zapošljavali su 20-ak radnika, a sad je spalo na nas pet. I u vrijeme najveće krize, prioritete su rješavali da namire radnike, da nikom ne fali za kruh”, zaključio je zaposlenik Likarevih.

Povratak na Net.hr