STRAŠAN INCIDENT

DJEČAK (14) SE BORI ZA ŽIVOT! Udario ga strujni udar na kolodvoru u Zagrebu: ‘Opečeno mu je čak 70 posto tijela’

Uslijed igre 14-godišnji dječak popeo se na vagon na Ranžirnom kolodvoru u Zagrebu koji je bio parkiran na kolosijeku te ga je spržila struja. Hitno je prebačen u dječju bolnicu u Klaićevoj gdje se bori za život.

‘Dječaku je opečeno čak 70 posto tijela i riječ je o teškom stupnju opeklina’, rekao je kirurg Rok Kralj iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj za 24 sata te je dodao kako dječak u padu s vagona, nasreću, nije ozlijedio druge dijelove tijela.

Ovaj nemili incident dogodio se u nedjelju navečer kada je dječak, navodno, kada se popeo na vagon, uhvatio stujne vodove što je dovelo do kratkog spoja, a potom ga je udar odbacio s vagona na tlo. Strujni udar su začuli stanovnici koji žive u blizini kolodvora te promptno reagirali pozvavši policiju i hitnu pomoć.

UŽAS NA KOLODVORU U ZAGREBU: Dječaka stresla struja dok je hodao po vagonu, s teškim ozljedama prebačen u Klaićevu

U tijeku borba za život

Tijekom jučerašnjeg dana liječnici su pokušavali stabilizirati zdravlje 14-godišnjaka kako bi mu mogli početi liječiti opečene dijelove tijela. Trenutno se nalazi na jedinici za intenzivno liječenje, a liječnici još uvijek ne žele davati nikakve prognoze s obzirom da je još uvijek u tijeku borba za njegov život.

‘Sve je neizvjesno, ono što sigurno znamo jest da stanje u kojem se dijete nalazi zahtijeva višemjesečno liječenje.U takvim slučajevima ljudima najteže strada koža. Čovjek zato gubi jako puno tekućine koju moraju žurno nadomjestiti. Tako čak i tijekom transporta opečeni dobijaju nekoliko litara infuzije. Ako tijelo ostane bez tekućine, mogu mu stradati bubrezi i tako još više otežati mogući oporavak’, rekao je ravnatelj Klaićeve, doktor Zoran Bahtijarević.

Povratak na Net.hr