SVI GA SPOMINJU

STRANI MEDIJI O ATENTATU NA ZDRAVKA MAMIĆA: ‘Moćni lik hrvatskog nogometa dosad je bio meta fizičkih napada’

Vijest o oružanom napadu i ranjavanju Zdravka Mamića objavili su brojni europski mediji.

Reuters prenosi kako je “bivši čelnik Dinama i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji ranjen u oružanom napadu u zapadnoj Bosni i Hercegovini”.

[VIDEO, FOTO] OVDJE JE PROPUCAN MAMIĆ: U potjeru za napadačima kreću specijalci i policijski psi, iskaz dala i supruga Dinamovog savjetnika

Reuters: Prvi puta je na njega pucano

Reuters navodi kako je Mamić moćan lik hrvatskog nogometa, te kako mu se sudi zbog utaje poreza. Navodi se kako je posljednjih godina nekoliko puta bio meta fizičkih napada, ali prvi puta je na njega pucano. Tko je pucao i motiv su nejasni, navodi Reuters.

“Kontroverzni bivši čelnik zagrebačkog Dinama ranjen u pokušaju atentata, navodi britanski Mirror.

Navodi se kako je Mamić ranjen u Bosni i Hercegovini u mjestu Zidinama pokraj Tomislavgrada gdje je posjetio mjesnu crkvu i groblje na obljetnici očeve smrti.

The Sun piše kako je hrvatski nogometni menadžer Zdravko Mamić ranjen u nogu u pokušaju atentata. Doda je se kako je Mamić kontroverzna osoba kojoj se sudi zbog sumnji u utaju poreza i podmićivanje.

KRONOLOGIJA: Zdravko Mamić u posljednje tri godine napadnut je četiri puta, sad prvi put vatrenim oružjem

L’Equipe podsjeća na sudski postupak za pronevjeru

Francuski L’Equipe navodi kako je ‘bivši šef Dinama ranjen u Bosni. L’Equipe piše kako se protiv Mamića pred hrvatskim pravosuđem vodi postupak zbog navodne pronevjere u iznosu od 15,6 milijuna eura kroz fiktivne ugovore, te zbog navodne utaje poreza od 1,6 milijuna eura. Sudi se i njegovom bratu i bivšem treneru Dinama Zoranu, te bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću.

Fox Sport prenosi kako je bivši čelnik Dinama ranjen napadu vatrenim oružjem, no ozljede nisu opasne po život. Navodi se kako policija traga za dva moguća napadača.

“Mamiću, koji je poznat po svom vatrenom temperamentu, u Hrvatskoj se sudi za pronevjeru i poreznu prijevaru.”

USKOK REKONSTRUIRAO IZVLAČENJE MILIJUNA: Mamićev sin godinama tajno zastupao Dinamo preko off-shore tvrtki?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr