GLUMAC IZA REŠETAKA

MATAVULJ U ZATVORU: Evo kako glumac koji je skrivio nesreću u kojoj je poginula Lambaša provodi dane u Remetincu

Stojan Matavulj u veljači je pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora u drugostupanjskom postupku. U prvostupanjskom presudi, koja je poništena, dobio je devet mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Glumac je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula glumica Dolores Lambaša.

Matavulj se prije tri tjedna javio Centru za dijagnostiku u Remetincu na izdržavanje zatvorske kazne. Ondje će komisija uskoro odlučiti u kojem će zatvoru biti, piše 24sata.

Prije nešto više od pola godine 55-godišnji je glumac tražio odgodu izvršavanja zatvorske kazne u trajanju od godine dana koju mu je dosudio Županijski sud u Slavonskom Brodu. Sudac je molbu uvažio.

Sam je stigao u zatvor

Doloresina majka Alma Petrović kaže da nije pojma imala da je Matavulj otišao u zatvor.

Glumac je 30. rujna sam došao u zagrebački zatvor gdje navodno dijeli ćeliju s nekoliko zatvorenika. Tamo rješava psihološke testove te odlazi na liječničke preglede nakon kojih će komisija odlučiti hoće li glumac služiti ostatak kazne u Gospiću, Puli ili u Zagrebu.

‘Nismo se čuli otkako je u zatvoru, ali za desetak dana ću ga sigurno vidjeti ili čuti. Teško je reći kako podnosi zatvorske uvjete, ali vjerujem da bi me obitelj zvala da je iskrsnuo kakav veći problem’, kazao je glumčev odvjetnik Zoran Mataić koji nagađa kako bi Matavulja mogli smjestiti u pulski zatvor.

Tamo zatvorenici mogu birati tri obroka s jelovnika, a hranu mogu nabavljati i u zatvorskoj kantini. U zapadnom krilu zatvora svaka soba ima vlastiti tuš, dok se zatvorenici u istočnom odjelu tuširaju prema rasporedu. Naime, ondje se nalaze po dvije tuš kabine na svakom odjelu.

Mogao bi izaći i prije ljeta

Na uvjetnu bi slobodu mogao izaći i prije ljeta, ukoliko se bude dobro vladao u zatvoru. Praksa je da osuđenici mogu izići iz zatvora nakon što odsluže dvije trećine izrečene kazne, a u Matavuljevu slučaju to je početkom lipnja.

dolores lambaša

Doloresina majka Alma na suđenjima je isticala kako nije zadovoljna sudskim odlukama jer smatra kako nije utvrđena istina. Navela je i kako se neki detalji zataškavaju.

Suci su u drugostupanjskom postupku utvrdili da je Matavulj pod utjecajem alkohola, tj. s 0,66 promila alkohola u krvi upravljao automobilom na autocesti A3. Glumac se branio da umor i alkohol nisu uzrokovali sudar i slijetanje njegova automobila s ceste.

Vozio je brzinom od 130 km/h, bez obzira na gustu maglu. Prednjim krajem terenca udario je u automobil ispred njegovog, a pri udaru su oba auta završila na livadi.

Dolores je ispala iz auta i teško se ozlijedila. Istog dana preminula je u bolnici u Slavonskom Brodu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr