MILIJUNSKA ŠTETA

ŠTO STOJI IZA PALEŽA U ZAGREBU? Vlasnici (33) uništene Mazde navodno već neko vrijeme prijete zbog svjedočenja na sudu

Oko jedan sat nakon ponoći u noći na ponedjeljak u prizemnom parkirališnom dijelu zgrade kućnog broja 189A zagrebačke Gračanske ceste, buknula je vatrena buktinja koja je uništila dva automobila i fasadu zgrade pričinivši milijunsku štetu.

Vatra je izbila pod još nerazjašnjenim okolnostima na Mazdi MX5 zagrebačkih oznaka u vlasništvu Ana Marije K. (33) te se odmah proširila na susjedni parkirani Golf V u vlasništvu Nine M. (25), doznaje Jutarnji list.

Stanari zbog gustog dima, noć probdjeli vani, u pidžamama

Nakon što su se zaredale eksplozije, u panici su jednostavno istrčali van.

“Prije nego što je počelo gorjeti ništa se neobično nije čulo. No najednom se upalio alarm, a susjed koji stanuje iznad garaže gdje su gorjeli auti digao je na noge nas sve susjede. Nastala je panika. Van smo izletjeli u pidžamama. Djevojku čija je bijela Mazda izgorjela mi ne poznajemo. Ona je tu podstanar zadnje dvije godine. Zajedno s nama probdjela je noć pred zgradom dok su vatrogasci gasili, a policija održavala red i pokušavala utvrditi okolnosti uzroka požara. Bila je vrlo uzrujana. S njom je bio i psić. U isto vrijeme pokazivala je i vidnu zabrinutost te strah”, rekao je za spomenuti list predstavnik suvlasnika zgrade, pojašnjavajući da s tom stanarkom nikad nije bilo nikakvih problema.

“Činilo se kao da će izmaknuti kontroli kad je vatra nekontrolirano krenula uz fasadu u vis prije dolaska vatrogasaca. U njezinu stanu 24 sata dnevno gore svjetla. Malo čudno, zar ne? Takve stvari se naprosto moraju primijetiti “, rekla je pak susjeda iz druge zgrade.

Drugi susjed pak navodi kako ta 33-godišnjakinja opravdano sumnja da joj je automobil namjerno zapaljen. Naime, Ani Mariji K. je već ranije netko bočni dio auta s vozačeve strane polio sumnjivom pjenom koju je mogao skinuti samo mehaničar, a ona je tad policiji rekla svoja saznanja koja povezuje i s ovim paležom auta.

Sumnja u namjeran palež

Stanari navode kako je i njima ispričala da joj jedan čovjek, za kojeg tvrdi da joj nije dečko, uporno pokušava napakostiti. Iako susjedi nisu htjeli previše ulaziti u razgovor s medijima pa su rekli da im nije poznato čime se Ana Marija K. bavi,  rekli su kako najamnina za stan u kojem živi iznosi mjesečno oko 500 eura pa pretpostavljaju da negdje radi.

No, Jutarnji neslužbeno doznaje kako istražitelji sumnjaju da bi požar mogao imati veze s jednim slučajem u kojem je ona bila svjedok optužbe te je, među ostalim, na osnovi njezina iskaza protiv okrivljenika donesena osuđujuća presuda. Nakon toga navodno je počela dobivati prijetnje u vidu raznih napada na njezinu imovinu.

Ona je pak ostala nedostupna za komentare, a izbrisala je i profile na društvenim mrežama.

Povratak na Net.hr