TRAGEDIJA IZA REŠETAKA

ŠTO SE TO DOGAĐALO U REMETINCU: Jedan zatvorenik umro, drugi u komi; Navodno se iz ćelije čula vika i zapomaganje

Uzrok smrti jednog i komatoznog stanja drugog zatvorenika iz Remetinca još nije službeno potvrđen, a navodno se radi o predoziranju heptanonima

Proteklog vikenda je u zatvoru u zagrebačkom Remetincu preminuo 36-godišnji zatvorenik Dalibor M. Drugi zatvorenik je završio u komi, no uspio se u međuvremenu iz nje probuditi. U oba je slučaja uzrok, navodno, bila zlouporaba heptanona. Jutarnji neslužbeno doznaje kako je prošle nedjelje u jednoj od ćelija u kojoj boravi više zatvorenika došlo do vike i svađe, a potom i zapomaganja. Ubrzo je došla zatvorska liječnica koja je utvrdila smrt jednog od stanara te ćelije. Preminuli je zatvorenik, doznaje se, rođen u Srbiji, ali je imao prebivalište u Zagrebu. U Remetincu je završio zbog imovinskih delikata.

Istog dana oko 14 sati u zatvor je stigla ekipa kriminalističke policije te obavila očevid. Rezultati očevida nisu poznati, a pod znakom upitnika je i istraga unutar zatvorskog sustava kojom bi se otkrilo kako su zatvorenici došli do heptanona. “Istinita je informacija da je u zatvoru u Zagrebu preminuo zatvorenik. Uzrok i okolnosti smrti se utvrđuju, stoga do zaprimanja službenih nalaza ne možemo dalje komentirati navedeni slučaj”, naveli su, pak, iz Ministarstva pravosuđa i uprave te dodali da je zatvorski sustav poduzeo sve potrebne radnje, piše Jutarnji.

Opovrgnuta pobuna u Glini

Iz Ministarstva opovrgavaju da su zabilježeni bilo kakvi incidenti u kaznionici u Glini, koja je pretrpjela veliku štetu u potresima. Dodaju da je dio zatvorenika premješten zbog oštećenja objekata, a ne navodne pobune koja je uspješno spriječena. Statičari su utvrdili da je zgrada internata glinske kaznionice neupotrebljiva, pa su 82 zatvorenika premještena u Lepoglavu, Požegu, Šibenik, Split, Pulu i Gospić. Iz Ministarstva ističu kako premještaj zatvorenika nije utjecao na rad kaznenih tijela te da je stanje sigurnosti dobro.

Sisački je zatvor, pak, nakon potresa u potpunosti ispražnjen. Zatvorski službenici i uprava su, kao i zatvorenici, raspoređeni u nekoliko kaznenih ustanova diljem zemlje.

MALENICA: ‘Ulažu se maksimalni napori da stradali u potresu dođu do dokumenata’

U SISAČKOM ZATVORU LAKŠE OZLIJEĐEN JEDAN ZATVORENIK: Ostali prevezeni u druge zatvore iz sigurnosnih razloga

Povratak na Net.hr