banner

ZAGREB POD LUPOM LOPOVA

ŠTO SE DOGAĐA U METROPOLI? U jednom danu hrpa krađa – od pljačke zlatarnice i starice do tipa koji je ženi istrgnuo torbicu iz ruke

Iza sebe su ostavili materijalnu štetu

Hrvatska metropola jučer je bila preplavljena krađama. Naime, kako javlja PU zagrebačka, u četvrtak je oko 14:45 u Masarykovoj ulici, nepoznati počinitelj došao u zlatarnicu Zaks i tražio od radnice da mu pokaže nakit.

Nakon što je 27-godišnja zaposlenica to napravila, počinitelj je iskoristio njezinu nepažnju i ukrao nakit nakon čega je u trku pobjegao iz Zaksa. Visina štete još nije utvrđena, a iz zlatarnice su za Zagreb.info otkrili kako je ukradeno devet zlatnih narukvica.

“Počinitelj je u našoj prodavaonici bio 20 do 30 minuta, razgledavao je te je ukrao devet zlatnih narukvica dok se kolegica okrenula i brzo je odjurio iz prodavaonice. Kod sebe nije imao oružje, barem koliko znamo, a smatramo da je krađa bila planirana”, kazala je za Zagreb.info jedna od zaposlenica Zaksa.

ŽENA NA PRIJEVARU ISKORISTILA POZNANSTVO S MUŠKARCEM: Prijavljena za prijevaru jer poznaniku godinama nije vratila posuđeni novac

Pljačka starice u stanu i krađa torbice nasred ulice

Sat vremena prije pljačke u Zaksu, u Zvorničkoj ulici je nepoznati počinitelj došao do vrata 76-godišnje žene te se lažno predstavio kao službena osoba. Nakon što ga je ona pustila u stan, iskoristio je njezinu nepažnju i ukrao joj novac, mobitel, dokumente i bankovnu karticu. Nekoliko desetaka tisuća kuna iznosi materijalna šteta.

Oko 18:30 u Ilici je nepoznati počinitelj prišao 51-godišnjakinji i iz ruke joj istrgnuo torbicu u kojoj su bili novac, dokumenti i mobitel. Žena je tražila od slučajnih prolaznika pomoć u hvatanju razbojnika, na što su građani i reagirali te ga zajedno sustigli. Lopova su zadržali do dolaska policije koji je po dolasku policije priveden u službene prostorije zbog kriminalističkog istraživanja.

Lopov koji je tuđe kartice ‘peglao’ za duhanske proizvode

K tome, zagrebačka policija je izvijestila da je dovršeno istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je 27. veljače 2020. godine oko 12.30 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoji, došao u Ulicu Kneza Borne  te iz nezaključanog osobnog automobila marke Land Rover zagrebačkih registarskih oznaka ukrao torbicu s novcem, dokumentima i bankovnim karticama.

Nakon sat i pol od krađe, lopov je jednom od bankovnih kartica neovlašteno obavio kupovinu duhanskih proizvoda, a nakon toga vlastoručno na potvrdi o transakciji krivotvorio potpis oštećenog. S istom namjerom došao je na benzinsku crpku u Aveniji Dubrovnik i opet bankovnom karticom neovlašteno obavio kupovinu duhanskih prozivoda. Iznos materijalne štete koja je počinjena ovim djelima je 9.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenog podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Povratak na Net.hr