'KAO ATOMSKA BOMBA'

ŠTEFU JE KAMION ‘RAZNIO’ KUĆU: ‘Vidim dolazi on u rikverc, a nema šofera unutra. Nisam stigel trepnuti, završil je u kući’

Kamion koprivničkog komunalnog poduzeća Koming gotovo u potpunosti je uništio kuću u prigradskom naselju Bakovčice, nakon što je radnicima pobjegao nizbrdo u susjednoj ulici

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se u ponedjeljak u koprivničkom prigradskom naselju Bakovčice. Samo pukom srećom nitko nije stradao, no zato je jedna kuća gotovo u potpunosti uništena. Naime, radnici komunalnog poduzeća Koming došli su očistiti kanalizaciju. Vozač kamiona izašao je van pomoći kolegi.

‘Dobro kaj ni’ko nije naišel’

No, čini se da nije povukao ručnu kočnicu ili je ona bila pokvarena, pa je 11 tona teški Magirus počeo kliziti niz cestu. Radnici su ga pokušali sustići i zaustaviti, ali nisu uspjeli. Kamion je jurio mjestom sve dok ga nije zaustavila kuća u kojoj Štef živi kao podstanar. U tom je trenutku bio u vrtu i za dlaku je izbjegao smrt.

“Letel je jedno 50 metara 50 na sat s brega, sigurno, ak’ ne i više. Dobro kaj ni’ko nije naišel tu na križanje, bi pokupil, ubil sve. Ruknul je tu između bandere i šljive, razbil ogradu, ploče, srušil pol kuće. Bil sam na dvorištu, čujem veliki tutanj, kad vidim dolazi kamion u rikverc, a nema šofera unutra. Nisam stigel trepnuti, kamion je završil u kući, kaj da je atomska bomba pukla”, ispričao je za ePodravinu prvi susjed.

Foto: Ivan Balija/ePodravina

Kuća za rušenje

Dodaje kako kamion ništa nije usporilo, a na putanju prema kući ga je lansirao rubnjak. Od siline udara prozori na drugoj strani kuće su izletjeli iz zida. Susjedi tvrde da će se kuća najvjerojatnije morati srušiti.

“Kad smo vidjeli kako juri, mislili smo si kakav je to profesionalni šofer koji ide tom brzinom. Žao mi je vozača koji se bacio za kamionom, obojica su ga pokušali uloviti. Kad je kamion krenul jedan je radnik primio vrata, no ona su ga bacila i samo su gledali kamion kak’ ide dolje, kako 11 tona tereta udara u kuću”, pričaju susjedi.

Policija je izvijestila da će protiv vozača pokrenuti prekršajni postupak zbog izazivanja ove prometne nesreće koja je mogla puno tragičnije završiti.

Povratak na Net.hr