Umirovljenica iz Rijeke pobijedila kamatare na sudu – vraćen joj je stan!

Županijski sud u Rijeci potvrdio je dvije presude po tužbama koje je riječka umirovljenica M. J. podnijela protiv tvrtke iz Vukovara koja je preuzela njezin kredit od kamatara.

Obje presude odbijaju kao neosnovane žalbene navode odvjetnika vukovarske tvrtke na rješenja riječkoga Općinskog suda po kojima je M. J. bila dužna vratiti ključeve stana u Marohnićevoj ulici 18 i isprazniti ga od osoba i stvari.

U obrazloženju je navedeno da je tužiteljica 31. svibnja 2011. godine izašla iz stana na poziv tuženika radi dogovora. Kad se nekoliko sati kasnije vratila u svoj stan, utvrdila je da su promijenjena vrata i brava. Ubrzo je M. J. dobila ključeve stana, ali je uz ključeve dobila i dva mlada podstanara. Imali su uredan ugovor o najmu. Zbog toga je uslijedila i tužba za smetanje posjeda.

Najnovija presuda vraća joj stan u posjed. Nalaže se zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Rijeci brisanje upisa prava vlasništva tvrtke iz Vukovara na njen stan. Tuženiku se nalaže da tužiteljici nadoknadi cjelokupni prouzročeni parnični trošak u iznosu 65 tisuća kuna, piše Novi list.

Nedaće za riječku umirovljenicu počele su 25. veljače 2010. godine kad je na riječkom Korzu u jednoj od kamatarskih tvrtki trebala dobiti kredit od 10 tisuća eura. Otišla je u javno-bilježnički ured i potpisala ugovor o zajmu. Kad je zakasnila s jednom ratom, već 13. rujna iste godine u zabludi potpisuje s posredničkom tvrtkom ugovor kojom je tvrtka iz Vukovara preuzela kredit od tvrtke s Korza i tada počinju problemi.

Povratak na Net.hr