NIJE PLATIO POREZ

SRPSKI DRŽAVLJANIN OŠTETIO HRVATSKI DRŽAVNI PRORAČUN: Dizao novac s računa tvrtke, a trošenje nije opravdao

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 37-godišnjak od početka kolovoza 2017. do kraja rujna 2018. u više navrata s računa tvrtke podigao ukupno preko 2,5 milijuna kuna, a trošenje nije opravdao niti je vodio propisanu poslovnu dokumentaciju

Sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila 37-godišnjeg srpskog državljanina koji je osumnjičen da je kao direktor tvrtke iz Popovače hrvatski državni proračun oštetio za gotovo 1,7 milijuna kuna.

Policija je izvijestila da je kriminalističko istraživanje nad srpskim državljaninom provelo po zahtjevu sisačkog općinskog državnog odvjetništva zbog sumnje da je odgovoran za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Nije uplatio porez

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 37-godišnjak od početka kolovoza 2017. do kraja rujna 2018. u više navrata s računa tvrtke podigao ukupno preko 2,5 milijuna kuna, a trošenje nije opravdao niti je vodio propisanu poslovnu dokumentaciju, kažu u policiji.

Nakon što su mu računi plaćeni, Ministarstvu Financija nije uplatio porez na dodanu vrijednost od 1,67 milijuna kuna za koliko je oštetio državni proračun Republike Hrvatske.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr