Sramota! Porazbijao svijeće zapaljene za Vukovar

Na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu paljenjem lampiona obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Muškarac starosti 25 godina narušavao je javni red i mir na naročito drzak način. Navedeni je pod utjecajem alkohola od 1.61 g/kg, vikao i nogama udarao i razbacivao lampione.

U ponedjeljak, 17. studenog oko 20 sati, na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu, muškarac starosti 25 godina narušavao je javni red i mir na naročito drzak način. Navedeni je pod utjecajem alkohola od 1.61 g/kg, vikao i nogama udarao i razbacivao lampione zapaljene povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, izvijestila je PU varaždinska.

Vrijeđao policiju, zadržan do otriježnjenja

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, isti je odbio policijskim službenicima dati na uvid osobnu iskaznicu i svoje osobne podatke, vrijeđajući ih pritom raznim pogrdnim riječima i psovkama. Kako se nije želio smiriti i prestati s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Protiv njega će se nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te članka 15. Zakona o osobnoj iskaznici.

Povratak na Net.hr