[FOTO, VIDEO]

SPEKTAKULARAN ULOV ZAGREBAČKE POLICIJE: Otkrili laboratorij za uzgoj trave, vodili ga Hrvat i Srbin, u opremanje uložili čak 70.000 eura

Zagrebačka policija je na području Svetog Ivana Zeline otkrila laboratorij za uzgoj indijske konoplje.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim srpskim državljaninom Dimitrijem Ačimovim iz Bačke Palanke i 52-godišnjim hrvatskim državljaninom Goranom Štimcem zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, javlja PU zagrebačka.

Uzgajali u Svetom Ivanu Zelini

Policija je temeljem dojave da se osumnjičeni bave uzgojem i preprodajom marihuane na području Svetog Ivana Zeline tandem uhitila u ponedjeljak, a nalogom suca istrage Županijskog suda u Zagrebu pretražena je kuća koju su unajmili.


VIDEO: PU zagrebačka

Pronađen je laboratorij za uzgoj indijske konoplje opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje, 688 stabljika indijske konoplje, 3.095 grama lišća indijske konoplje, 89.7 grama heroina i digitalna vaga.

Podnesena kaznena prijava

Sumnja se da su unazad dvije godine unajmili kuću kako bi u njoj opremili laboratorij za uzgoj indijske konoplje, gdje su nakon uzgoja i obrade preprodavali marihuanu na području Hrvatske i susjednih zemalja. Vrijednost uloženog novca u opremanje laboratorija iznosi više od 70.000 eura.

Od zasađenih biljaka indijske konoplje koje su pronađene, nakon berbe dobilo bi se najmanje 30 kilograma marihuane.

Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Povratak na Net.hr