banner

SLUČAJ NIKOLE PERAJICE

SOLINSKI HDZ-OVAC ZAVRŠIO U ZATVORU: Pola sata mlatio suprugu pred djecom pa je nagovorio da laže da je pala niz stepenice

Žena je u polusvjesnom stanju ležala gotovo dva sata, a kada je HDZ-ovac oko ponoći primijetio da supruga otežano diše i hropće, pozvao je Hitnu pomoć

Nikola Perajica (40), HDZ-ovski gradski vijećnik u Solinu i zapovjednik DVD-a Vranjic završio je u jednomjesečnom zatvoru zbog toga što je prošlog tjedna premlatio svoju suprugu i to ispred njihovo dvoje male djece, doznaje Tportal.

Cijelo mjesto bruji i ovom brutalnom činu obiteljskog nasilja, a lokalni HDZ tvrdi da su za slučaj saznali iz medija. Kobne večeri je Peracija, piše Tportal, prvo svoju suprugu zlostavljao psihički te je potom na nju nasrnuo fizički i mlatio je pola sata. Udarao ju je po glavi i tijelu dok se sirota žena nije srušila i u polusvjesnom stanju ostala ležati na podu. Ležala je gotovo dva sata, a kada je HDZ-ovac oko ponoći primijetio da supruga otežano diše i hropće, pozvao je Hitnu pomoć.

BIVŠI HDZ-OVAC ALOJZ TOMAŠEVIĆ PROGLAŠEN KRIVIM ZBOG NASILJA NAD SUPRUGOM: Pogledajte koliku kaznu je dobio, je li to normalno?

Nagovorio suprugu da laže da je pala niz stepenice

Perajicina supruga prvo je tvrdila da je pala niz stepenice, no tijekom daljnjih razgovora opisala je što se dogodilo. Žena je imala modrice po glavi te cijelom tijelu. Osim toga, slomljeno joj je i jedno rebro. Nakon liječničke obrade supruga je poslana na kućnu njegu.

Nikola Perajica je je inače vijećnik u Gradskom vijeću Solina i zapovjednik DVD-a u Vranjicu te je vlasnik tvrtke “Zaštita Florijan”. HDZ-ovac prethodno nije osuđivan zbog obiteljskog nasilja, no zadržan je u jednomjesečnom pritvoru zbog “osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će dovršiti ili ponoviti kazneno djelo”. Prema pisanju Tportala, Perajica bi mogao iza rešetaka ostati do daljnjega.

JAVIO SE SIN BIVŠEG HDZ-ovca OPTUŽENOG ZA OBITELJSKO NASILJE: ‘E pa dragi tata, da te sin malo razotkrije…’

Solinski gradonačelnik: ‘Nema opravdanja za ovakav čin’

Perajicin odvjetnik Dino Radić nije bio dostupan novinarima za komentar slučaja, no zato je bio gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

“Nemam što reći: ako je istina, snosit će sve moguće konzekvence. Nema opravdanja za takav čin, a osobno imam nultu toleranciju na nasilje bilo kakve vrste, posebno prema slabijima i nezaštićenima unutar obitelji”, kazao je solinski gradonačelnik za Tportal.

Novinari su kontaktirali i Blaženka Bobana, župana Splitsko-dalmatinske županije, koji je još uvijek na čelu HDZ-ova ogranka u Solinu. Kazao je da će predložiti da se nasilnog HDZ-ovca isključi iz stranke. Ipak, s mjesta vijećnika Perajicu ne mogu ukloniti jer to ovisi o njegovoj odluci i eventualnoj ostavci.

“Nemam provjerenu informaciju o ovom slučaju, ali za svakoga tko čini takva djela, posebno obiteljskog nasilja, imam nultu stopu tolerancije i duboko se zgražam. Ako je u pitanju bilo koji dužnosnik ili član HDZ-a, predložit ću Gradskom odboru hitne i nedvosmislene sankcije u vidu isključenja iz stranke”, kazao je Boban.

 

Povratak na Net.hr