OD ŽRTVE DO POČINITELJA

ŠOKANTAN OBRAT U KUTEREVU: Povučeni 20-godišnjak došao u policiju kao žrtva, a onda su istražitelji uočili nelogičnosti u njegovoj priči

Policijska istraga koja je pokrenuta u srpnju u Kuterevu kod Otočca, mogla bi dobiti nenadani završetak.

Nakon što je u istom mjestu u kojem je prije nekoliko mjeseci od podmetnute ručne bombe smrtno stradao 35-godišnjak, sličan slučaj dogodio se i protekle subote. Točno tri mjeseca od prve eksplozije, u obiteljskoj drvarnici, na drugom kraju sela, ponovno je aktivirna ručna bomba, ovog puta bez fatalnih posljedica.

U  Kuterevu je na jednak način netko pokušao ubiti 20-godišnjeg Antonija Vukelića koji je na vrijeme uspio izbjeći sigurnu smrt. Nakon ispitivanja u policijskoj postaji i detaljnog policijskog očevida, istražitelji su oučili nelogičnosti u priči 20-godišnjaka te došli do zaključka, kako piše Jutarnji list, da Antonija Vukelića nitko nije pokušao ubiti, nego je on sam pod panj u vlastitoj drvarnici postavio bombu i aktivirao je, a potom je alarmirao susjede, koji su zvali policiju.

Dvostruko ubojstvo i samoubojstvo u Belavićima kraj Duge Rese 

Uspjeli ga slomiti

Istražitelji nisu povjerovali u Antonijevu priču koji je tvrdio da je u samo sekundu ili dvije uspio shvatiti da mu je pod panjem podmetnuta bomba te da je munjevitom reakcijom uspio iskočiti iz drvarnice te se skloniti iza stabla da ga ne zahvate krhotine.

Slomili su ga na obavijesnom razgovoru u policiji, a potom je u ponedjeljak u njegovom prisustvu oko podneva obavljen pretres kuće. Pronašli su ilegalni eksploziv. Osumnjičen je za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te lažnu uzbunu, odnosno da je sam postavio i aktivirao ručnu bombu, pa sve prikazao kao da ga netko želi ubiti te je prepraćen pritvorskom nadzorniku, piše Jutarnji list.

Mještani šokirani

Antonijo živi sam, otac mu je poginuo u šumi prije 13 godine, majka mu živi u Otočcu. Miran je, tih i povučen, ne radi, iz kuće gotovo ne izlazi, tako kažu njegovi prvi susjedi koji su mu svi redom rođaci. Svi se pitaju može li 20-godišnjak biti odgovoran za smrt sumještanina Nikice Ostrovića?

‘Ma to je tako dobar dečko. Ja stvarno ne znam kome bi se on zamjerio da ga ide ubiti. On je zadnji u selu koji bi mogao imati neprijatelja’, ispričao je Antonijev stric Jure Vukelić za Jutarnji list, koji je svjedočio eksploziji.

UBOJSTVO U ZAGORJU: ‘Majku je prije par godina seksualno zlostavljao, a sada ju je zadavio!’

Ubojstvo ručnom bombom

U spnju je, prilikom rezanja drva u dvorištu obiteljske kuće, Nikica Ostović (35) aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu te preminuo uslijed teških ozljeda. Lička policija svojom je istragom potvrdila da je Nikici eksploziv bio podmetnut i utvrdila da je ubijen ručnom bombom. Od tada se traga za ubojicom.

Postojale su osnovane sumnje kako je riječ o osobi vrlo bliskoj obitelji Ostović, netko tko jako dobro zna njihove navike i netko tko je dugo radio na tome da Nikicu jednostavno – ukloni s obzirom da su se u obitelji Ostrović već ranije događale čudne stvari.

Nekoliko mjeseci prije eksplozije na tri ulaza u mjesto netko je crvenim sprejem na asfaltu ispisao ‘Marija Ostović – vruća žena’ te dodao i njihov kućni broj telefona. No nije to bio jedini incident. Netko bi noću ulazio u obiteljsko dvorište i puštao ovce iz tora. Prije pečenja rakije iz koma Nikica je uvidio da mu je netko tamo ulio naftu, a onda su shvatili da im je netko otrovao bunar.

Je li ovo kraj zamršene policijske potrage, utvrdit će detaljna istraga.

Povratak na Net.hr