MOĆAN ARSENAL

ŠOK U SOLINU: Policija kod 19-godišnjaka pronašla automatsku pušku s optikom i prigušivačem, eksploziv…

Protiv 19 -godišnjaka iz Solina podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog ‘nedozvoljenog posjedovanja, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari’.

U četvrtak je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom u čijem su automobilu u srijedu, 26. listopada, policijski službenici Interventne jedinice policije pronašli automatsku pušku s optičkim ciljnikom i prigušivačem, te dva spremnika za streljivo zbog čega je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo za ‘nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari’, piše Slobodna Dalmacija.

POLICIJA POTVRDILA – UHIĆEN JE UBOJICA IZ DUBRAVE! Nožem brutalno izbo dvojicu kumova zbog djevojke i djeteta

Još oružja u kući

U sklopu kriminalističkog istraživanja, prilikom pretrage stambenog objekta osumnjičenika, u Dicmu, pronađeno je razno vojno streljivo, dva spremnika za puške, 10 komada lovačkih patrona, topovski udar M-71, 200 grama privrednog eksploziva-amonala, 8 detonatorskih kapisli, 150 cm sporogorećeg štapina, 412 grama crnog baruta i jedna specijalno prepravljena kemijska olovka s mogućnošću izbacivanja streljiva.

Navedeno oružje, streljivo i eksplozivna sredstva su oduzeti, a protiv 19-godišnjaka je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje uvodno spomenutog kaznenog djela.

Povratak na Net.hr